Samsung așteaptă ca seria Galaxy S22 să se vândă mai bine decât S21

372
Samsung se asteapta ca seria Galaxy S22 sa se vanda mai bine decat Galaxy S21
Sursa Foto: phonearena.com

Seria Galaxy S22 este în sfârșit oficială, confirmând aproape fiecare scurgere din ultimul timp. Acum este timpul de a începe un alt ciclu de știri despre tot ce pot aceste noi telefoane emblematice Samsung. Acum abordăm un raport care a fost prezentat de Samsung înainte de Galaxy Unpacked, dar care inițial a trecut în mare parte neobservat. Acesta este doar primul dintr-o serie fără îndoială lungă de previziuni, estimări și evaluări privind vânzările din seria Galaxy S22. Momentan Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra sunt în perioada de precomandă.

Având în vedere starea actuală a industriei mobile, poate nu pare corect să comparăm cifrele așteptate de la un flagship (sau trei) din 2022 cu cele obținute în 2018 de către duo-ul Galaxy S9 sau un an mai târziu de către trio-ul Samsung Galaxy S10. Dar astfel de comparații sunt inevitabile și, în timp ce piața globală de smartphone-uri a suferit un declin major în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, livrările din 2021 au fost aproape la egalitate cu cifrele din 2019. În ciuda acelei reveniri parțiale la nivelul ante-pandemie, Samsung a vândut considerabil mai puține unități în 2021 decât cu doi ani înainte. Seria Galaxy S21 a fost cel mai probabil una dintre cele mai slabe ca vânzări din partea companiei Samsung.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Samsung speră la vânzări mari cu seria Galaxy S22

Potrivit unui studiu, citat de PhoneArena, Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra abia au atins un total de vânzări combinate de 13,5 milioane de unități în primele șase luni de disponibilitate comercială. Cifra este mai mică cu aproximativ 20% față de cea realizată de seria Galaxy S20 într-un interval de timp similar. Nu trebuie să uităm că seria Galaxy S20 a prins vârful pandemiei. În același timp vânzările seriei S21 sunt cu aproximativ 50% mai mici în comparație cu seria Galaxy S10.

Aproximarea este o reprezentare inexactă, care este totuși suficient de fidelă pentru a fi utilă. Cuvântul aproximtiv este derivat din latinescul approximatus, care înseamnă foarte aproape. Semnul ~ sau ≈ înseamnă „aproximativ egal cu”.

Nu este clar cât de mari au fost vânzările seriei Galaxy S21 în ultimele luni, dar ne îndoim că trio-ul Galaxy S21 va atinge numărul de 20 de milioane. Această cifră, destul de ambițioasă, este obiectivul de livrare al Samsung pentru seria Galaxy S22.

Compania intenționează chiar să producă suficiente componente pentru aproximativ 30 de milioane de dispozitive din seria Galaxy S22. Acest lucru reprezentă o îmbunătățire cu 20% față de estimările inițiale de producție ale seriei Galaxy S21. Această cifră este mai mare decât ceea ce ce avea în vedere Samsung pentru familia S22 în septembrie 2021. Totuși nu credem că vor fi doborâte recordurile de livrare de vârf din 2018 și 2019 realizate de seriile emblematice din acei ani.

Galaxy S22 vs Galaxy S22+ vs Galaxy S22 Ultra – care va avea mai mult succes?

Cel puțin pentru moment, acesta este planul de producție al Samsung pentru cei trei membri principali ai celei mai noi familii de smartphone-uri premium:

  • Samsung Galaxy S22 – 12 milioane de unități
  • Smsung Galaxy S22+ – 8 milioane de unități
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 10 milioane de unități

La urma urmei, Galaxy S22 de „dimensiune obișnuită” pare cea mai puțin interesantă variantă pentru utilizatorii cu putere, dar…. Desigur, nu toată lumea își poate permite să cheltuiască o sumă mare pe S Pen-welding Ultra, chiar și cu atât de multe oferte bune de lansare.

Totuși, obiectivele inițiale de producție (componente) nu sunt același lucru cu vânzările efective de telefoane. În funcție de tendințele cererii observate în perioada de precomandă în curs, ne așteptăm să auzim știri despre ajustările numerele menționate mai sus, precum și pentru totalul general.

Pe lângă prețul mai mic al modelului standard Galaxy S22 presupunem că formatul compact va juca un rol important în popularitatea superioară față de modelele Plus și Ultra. Situația este puțin ciudată, având în vedere rezultatele modeste de vânzări ale iPhone 12 Mini și Apple iPhone 13 Mini. Acest lucru demonstrează și mai mult că există o piață pentru telefoane mai mici decât media, atâta timp cât acestea sunt mai mari de 5,4 inch.

Desigur, iPhone 13 de 6,1 inch este de fapt rivalul direct al lui Galaxy S22 de 6,1 inch (15,49 cm). Apple iPhone 13 a avut un succes incredibil, cu ~40 de milioane de livrări doar în Q4 2021. Acest lucru poate distruge complet cele mai optimiste ținte ale seriei Galaxy S22. Dar, vom vedea ce spune piața și cum vor evolua lucrurile.