Samsung Smart TV 2022 primesc certificarea RNIB în UK

192
Samsung Smart TV RNIB
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Televizoarele inteligente Samsung din 2022 au obținut „Acreditarea RNIB Tested and Tested” de la Institutul Național Regal al Nevăzătorilor (RNIB). Samsung Smart TV 2022 a primit certificarea de accesibilitate a Asociației Regale Britanice pentru Nevăzători” de două ori la rând. RNIB acordă acreditarea „Încercat și testat” tuturor produselor care îndeplinesc criteriile sale pentru accesibilitatea utilizatorilor cu deficiențe de vedere.

Samsung Electronics colaborează cu Asociația Regală Britanică pentru Nevăzători din 2013 pentru a consolida accesibilitatea televizoarelor inteligente. În 2020, Samsung Smart TV a fost primul produs electronic de consum care a primit o certificare de accesibilitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere de la această organizație britanică. Anul acesta, a obținut și două certificări consecutive prin aplicarea unor funcții de accesibilitate îmbunătățite.

Samsung Smart TV 2022 certificate pentru accesibilitate de RINB

Televizoarele Samsung Smart TV oferă o funcție de „ghidare vocală”. În acest fel ghidează utilizatorii cu privire la modul de utilizare a telecomenzii și a funcțiilor de accesibilitate și oferă informații cheie despre program. De asemenea, televizoarele își pot ajusta tonul și viteza vocii pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor.

Funcția „Ecran cu contrast ridicat” afișează informații grafice în text alb pe un fundal negru opac pentru a crește vizibilitatea și a reduce oboseala ochilor. În plus, ecranul transparent al meniului televizorului este ajustat automat pentru a fi opac. În acest fel textul afișat este mult mai clar și mai ușor de citit de persoanele cu deficiențe de vedere.

Funcția „Monocrom” de pe Samsung Smart TV convertește imaginile color în alb-negru pentru utilizatorii care nu recunosc bine culorile. Funcția „Inversie culoare” inversează fundalul în negru și textul în alb pentru utilizatorii care sunt sensibili la lumină sau au vedere slabă, îmbunătățind astfel vizibilitatea pentru utilizatori.

RNIB – Royal National Institute of Blind People este o instituție de caritate fondată în 1868 cu sediul în Londra. RNIB oferă informații, sprijin și consiliere la aproape două milioane de oameni din UK, care suferă de deficiențe de vedere.

În plus, aplicația „SeeColors” ajustează ecranul în funcție de spectrul de culori pe care îl pot vedea persoanele cu deficiențe de vedere a culorilor. Funcția „Extindere a focalizării” care ajută la recunoaștere prin mărirea textului și a componentelor detaliate ale ecranului, cum ar fi informații despre canal și hub inteligent, este, de asemenea, utilă.

Samsung este lider în îmbunătățirea accesibilității pentru utilizatorii nevăzători

Suntem foarte mândri că am putut obține în mod continuu „certificarea de accesibilitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere de la Royal Society of the Blind din Marea Britanie”. A declarat Seok-Woo Yong, vicepreședinte Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Vom face tot posibilul ca să poți urmări programele tale preferate fără nicio bătaie de cap.

Samsung este lider în îmbunătățirea accesibilității pentru utilizatorii nevăzători și cu deficiențe de vedere. Designurile Samsung în special fac o diferență enormă în viața de zi cu zi a persoanelor cu deficiențe de vedere. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu Samsung la diferite proiecte în viitor.” A declarat David Clark, Chief Operating Officer al Royal Blind Association.