Samsung Smart View vă poate oglindi ecranul pe dispozitivele Chromecast

371
Samsung Smart View
Sursa foto: androidauthority.com

Actualizarea interfeței Samsung One UI 5.1 a introdus o serie de modificări când a fost lansată. Printre acestea și imagini de fundal personalizate și noi funcții de căutare în aplicația Galerie. Una dintre acele multe schimbări tocmai a fost descoperită recent și este legată de caracteristica Samsung Smart View.

Potrivit AndroidAuthority, există un meniu Samsung „Labs” ascuns în interfața One UI 5.1. Prin accesarea acelui meniu, proprietarii de dispozitive Samsung Galaxy pot oferi, în sfârșit, dispozitivului lor Galaxy capacitatea de a oglindi ecranul pe un Chromecast sau Android TV.

Samsung Smart View vă oglindește ecranului pe Chromecast și televizoarele Android

Când trebuie să arătați ceva de pe telefonul dvs. prietenilor, familiei, colegilor sau oricui altcineva se află în cameră, oglindirea ecranului pe un televizor poate fi foarte utilă. Pentru Samsung, această caracteristică se numește Smart View, care se bazează pe standardul Miracast. Singura problemă este că Miracast nu este atât de omniprezent pe cât trebuie să fie.

Deci, proprietarii Galaxy sunt de obicei limitați la difuzarea pe televizoare Samsung, Roku și alte câteva opțiuni. Între timp, Chromecast, sistemul de operare Android TV și multe alte sisteme se bazează pe standardul Google Cast, care nu era compatibil cu Smart View – Vizualizare inteligentă.

Chromecast este o linie de playere media digitale dezvoltate de Google. Acestea pot reda conținut audio-vizual transmis pe internet pe un televizor sau un sistem audio de acasă. Primul model a fost anunțat pe 24 iulie 2013.

Potrivit sursei, pentru a activa funcția, va trebui să deschideți Smart View prin Setări rapide. De acolo, va trebui să atingeți „Despre Smart View”, care ar trebui să vă arate numărul versiunii. Dacă atingeți rapid numărul versiunii, veți primi o solicitare pentru a introduce o parolă (#00rtsp00). După ce apăsați OK, meniul ascuns va apărea cu o listă de comutare care include Google Cast. Trebuie doar să activați această comutare, iar dispozitivul dvs. Galaxy ar trebui să poată acum să oglindească ecranul pe Chromecast sau Android TV.

Până acum, această caracteristică a fost testată pe un Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Funcția probabil este disponibilă și pe alte dispozitive Galaxy. Rețineți că aceste dispozitive sunt actualizate la One UI 5.1. Deci oglindirea dispozitivelor pe Chromecast și pe alte televizoare Android prin Samsung Smart View va fi disponibilă doar pe cele cu interfața One UI 5.1.