Samsung va lansa următorul smartphone pliabil cu ecran de 6,7 inch

822
Sursa Foto: ETNews.com

Am aflat design-ul următorului smartphone pliabil Samsung. Spre deosebire de Galaxy Fold, care combină smartphone-ul și tableta, al doilea produs maximizează „portabilitatea”. În același timp se pare că lipsesc unele dintre funcțiile smartphone-ului propriu-zis. Plierea este în alt mod, partea superioară și inferioară a afișajului sunt pliate spre interior la fel ca un dosar.

Samsung Electronics dezvoltă un smartphone pliabil, cu ecran de 6,7 inch, cu partea superioară și inferioară pliată în jurul axei orizontale. Este similar oarecum cu telefonul pliabil anterior. În industria telefoniei mobile, acest design se numește de tip „clapetă”. Acest lucru se datorează faptului că partea superioară a dispozitivului acoperă cealaltă parte, asemenea unui capac. Când telefonul este îndoit, un afișaj de 1 inch este adăugat în față pentru diferite informații simple.

Samsung se va concentra pe portabilitate cu viitorul Galaxy Fold

Structura pliantă superioară și inferioară este complet diferită de Galaxy Fold. Samsung Galaxy Fold are o formă în care ecranul a fost pliat în jurul axei verticale, iar ecranele stânga și dreapta au fost în contact unul cu celălalt. Dimensiunea ecranului pe Galaxy Fold este 7,3 inch atunci când se desfășoară, atingând dimensiunile unei tablete.

Pe de altă parte, chiar dacă următorul Galaxy Fold este în lucru, dimensiunea ecranului este doar cât cea a unui smartphone. Acesta se concentrează mai mult pe portabilitate decât pe combinația smartphone/tabletă. Dimensiunea vehiculată este dimensiunea ecranului aflat pe Galaxy S10 5G sau pe Samsung Galaxy A70, 6,7 inch. Această dimensiune desfășurată este considerată că face telefonul inteligent mult mai compact. Samsung Electronics a anunțat ca va face din smartphone-ul pliabil o familie separată de produse.

S Pen-ul este stilou folosit pentru a introduce comenzi pe ecranul unui computer, pe un smartphone sau pe o tabletă. Ecranul are o placă de circuit, o rețea de bobine și un reflector magnetic. Acestea generează un câmp electromagnetic care emană în afara ecranului. Când apropiați S-Pen-ul de ecran, câmpul magnetic al digitizatorului induce un curent, iar stiloul prinde viață.

În ciuda lansării întârziate a modelului Galaxy Fold, Samsung se pregătește să-și extindă portofoliul de smartphone-uri pliabile. Vrea să creeze noi dimensiuni de telefoane pliabile, cu perspectiva dezvoltării acestora pe termen lung. Sunt zvonuri și despre dezvoltarea unui Galaxy Fold de generație următoare cu un ecran intern de 8 inch. Acesta va avea și un S Pen. Puteți vedea cum funcționează un S Pen pe site-ul nostru iLoveSamsung. Acesta păstrează același factor de formă pliabilă ca și prima generație Galaxy Fold. Compania a cerut deja partenerilor săi să facă piese pentru un S Pen, pentru noul smartphone pliabil.

Posibil un Galaxy Fold 2 la începutul anului viitor

Unele piese identice cu cele aflate pe actualul Galaxy Fold, cum ar fi afișajul pliabil, vor intra și în seria următoare. Pentru acestea producția de seria va fi demarată în luna noiembrie. Având în vedere programul de producție a pieselor, producția finală a viitorului Galaxy Fold este așteptată pentru sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. În concluzie, data pentru lansarea următorului Samsung Galaxy Fold va fi trimestrul unu 2020.

Conform ETNews, aproape sigur Samsung va lansa mai multe smartphone-uri pliabile în viitor, a și declarat acest lucru. Cu toate acestea, prima generație de Galaxy Fold mai are încă de dovedit că merită investit în el și în generațiile următoare.