Este posibil ca Samsung să nu mai fie interesat de telefoane glisabile

345
Este posibil ca Samsung sa nu mai fie interesat de telefoanele glisabile
Sursa foto: koreaherald.com

Este posibil ca telefoanele pliabile să fi provocat cererea de dispozitive cu ecran extensibil, dar Samsung Electronics pare să nu fie interesat de telefoane glisabile în acest moment. Cauza ar fi succesul pe piață a actualelor telefoane pliabile. Afirmația vine de la un cunoscut analist al unei companii de cercetare de piață din Coreea de Sud.

Piața telefoanelor pliabile se suprapune cu cea a telefoanelor glisante. Va fi dificil pentru telefoanele mobile glisabile să-și creeze propria piață”. A declarat Yi Choong-hoon, CEO și analist de top al companiei de monitorizare a pieței display-urilor UBI Research din Seul, Coreea la o conferință. „Samsung pare să nu fie interesat de telefoanele glisante și va concentra resursele pe telefoane pliabile pentru ceva timp”.

Spre deosebire de tehnologiile de afișare pliabilă care au fost mult îmbunătățite, cele pentru afișajele glisante au mai multe limitări decât lucruri concrete. O folie de polimidă incoloră trebuie utilizată pentru a proteja afișajul glisant al unui astfel de telefon. Dar, cu tehnologiile actuale o astfel de folie și utilizarea ei poate afecta calitatea suprafeței. Printre altele, un digitizer, o caracteristică cheie pentru telefoanele cu ecran mai lat, nu poate funcționa pe acesta.

Pentru primele telefoane glisabile Samsung vom mai avea de așteptat

Samsung a depus mai multe cereri de brevete de telefoane cu ecran glisabil în ultimii ani. Acestea sunt și la ora actuală în sertar și nu sunt dovezi că Samsung ar fi început dezvoltarea unui astfel de model. Sunt brevete de telefoane glisabile inclusiv un model cu ecran glisabil cu ecran rotativ. Dar, deocamdată nicio mișcare concretă de la Samsung. Mai mult, acum vine și această nouă informație via The Korea Herald.

The Korea Herald este un ziar limba engleză ce apare zilnic în Coreea alături de The Korea Times și Coreea JoongAng Daily. A fost fondat în 1953. The Korea Herald este unul dintre cele mai citite și cele mai importante ziare din Coreea.

„Pentru consumatorii care sunt familiarizați cu telefoanele pliabile tip carte, glisarea ecranului poate fi mai complicată”. A mai spus analistul sud-coreean. „Din același motiv, afișajul glisant este puțin probabil să fie folosit pentru laptopuri. Dar pentru tablete, un astfel de dispozitiv pare mai plauzibil decât pentru alte dispozitive”.

În ceea ce privește producătorii chinezi de smartphone-uri care lansează din ce în ce mai mult telefoane pliabile, analistul a respins posibilitatea ca aceștia să ajungă din urmă pe liderul de piață Samsung.

„Samsung Display și-a asigurat o competitivitate de neegalat, în special în ceea ce privește brevetele aferente și know-how-ul de producție. Nu va fi ușor pentru rivalii chinezi să concureze cu Samsung”, a mai spus el. „Este posibil ca producătorii chinezi de smartphone-uri să încerce lansarea de telefoane glisabile în încercarea de a se diferenția de Samsung. Dar potențialul pieței pare limitat în acest moment”.