Sistemul de operare Samsung Tizen va ajunge și alte mărci de televizoare

324
Sistemul de operare Samsung Tizen va ajunge si alte marci de televizoare
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a dezvăluit o mulțime de lucruri noi legate de software-ul și serviciile sale în cadrul evenimentului SDC 2021. Pe lângă anunțarea îmbunătățirilor aduse lui Bixby, Samsung Health, Samsung Knox, SmartThings și Tizen, compania a mai spus că deschide sistemul de operare Samsung Tizen OS și altor mărci de televizoare.

Tizen este un sistem de operare bazat pe kernelul Linux, dezvoltat de Samsung și susținut de Intel. Samsung Tizen este folosit în principal pe platforme precum dispozitive portabile și televizoare inteligente, conform SamMobile. Potrivit Strategy Analytics, aproximativ 21% dintre televizoarele inteligente vândute în 2018 rulează pe Tizen OS. Astfel Tizen OS este cea mai populară platformă smart TV. În iunie 2021 Tizen OS era pe primul loc ca sistem de operare pe televizoarele inteligente cu o cotă de piață de 12,7%.

Samsung Tizen OS disponibil și pentru alte televizoare inteligente

Producătorii de televizoare pot utiliza acum prin licență platforma TV Samsung Tizen la un cost minim. În afară de sistemul de operare, aceștia vor avea și acces la celebrul branding Tizen și o șansă de a-și promova produsele la evenimente externe majore.

Platforma Tizen are, de asemenea, acces la diverse servicii de streaming audio și video. Amintim aici Apple Music, Apple TV+, Disney+, Hulu, Netflix, Prime Video, Spotify, YouTube, YouTube Kids și YouTube TV.

Hulu este o platformă de streaming video deținută de Walt Disney Company. Hulu este exclusiv pentru Statele Unite și nu este disponibil în alte țări. În trimestrul trei din 2021, Hulu are peste 42,8 milioane de abonați.

Diverse mărci de televizoare au oferit deja televizoare inteligente care folosesc sistemele de operare Amazon TV, Fire TV și Android TV de la Google. Recent, chiar și LG și Roku au început să permită mărcilor de televizoare terțe să folosească platforma lor smart TV. Acum, Samsung se alătură cursei pentru a-și consolida poziția de lider de piață în spațiul smart TV.

Încă nu este clar dacă vreo marcă de televizoare și-a arătat interesul pentru utilizarea Tizen pe televizoarele sale inteligente. Cu toate acestea, platforma este una dintre cele mai bogate în funcții și ar putea atrage mai multe mărci de televizoare care nu au propriul sistem de operare.