Samsung Tizen este cea mai populară platformă smart TV din SUA

211
Samsung Tizen este cea mai populara platforma smart TV din SUA
Sursa foto: via SamMobile.com

Un nou sondaj care vizează piața de consum din SUA dezvăluie că Samsung Tizen este cel mai popular sistem de operare pentru televizoare inteligente din SUA. Samsung Tizen OS a fost urmat în preferințele utilizatorilor de Roku și WebOS de la LG. Fire TV de la Amazon și Vizio SmartCast au mai punctat în primele cinci locuri.

În 74% dintre casele care dețin televizoare din SUA, 88% dintre utilizatori se bazează pe sistemul de operare nativ livrat cu dispozitivele lor, potrivit SamMobile. Și, conform unui sondaj recent realizat de Hub Entertainment Research, 56% dintre acești utilizatori care folosesc TVOS nativ se bazează pe platforma Samsung Tizen OS.

Potrivit Hub Entertainment Research, sistemul de operare Samsung Tizen este folosit  de 56% dintre cei chestionați. Roku, despre care se credea că este preferatul americanilor are 44% și ocupă locul al doilea. Este urmat de sistemul de operare LG webOS cu (38%), Amazon Fire TV (29%) și Android TV (28%). Vizio SmartCast cu 21% este pe locul cinci.

De remarcat că pe măsură ce proliferarea televizoarelor inteligente crește, sistemele de operare software native furnizate de producătorii de televizoare continuă să se extindă. Iar Samsung este de 16 ani cel mai mare producător de televizoare din lume. Cu alte cuvinte, Samsung, în special platforma sa Tizen, este cea mai populară printre clienții TV din SUA. Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 5.204 clienți din SUA cu vârsta între 16 și 74 de ani.

Roku este o companie fondată în 2002 cu sediul în San Jose, California. Produce o varietate de playere media digitale pentru streaming video. Roku a anunțat la începutul lui 2022 un plan de a-și construi propriile televizoare inteligente.

Anul trecut, un studiu de piață de aceeași natură, de data aceasta realizat în Marea Britanie, a plasat Samsung Tizen tot pe primul loc. În acest fel ocuparea primului loc și în Statele Unite nu mai este o surpriză.

În timp ce Tizen OS a devenit cea mai populară platformă TV din SUA prin portofoliul de televizoare inteligente Samsung, acesta nu mai este exclusiv pentru televizoarele Samsung. Gigantul coreean a lansat anul trecut un program de licențiere care permite altor producători TV să adopte Tizen pentru produsele lor. Primii trei producători de televizoare inteligente care vor să folosească Tizen OS au semnat recent un acord cu Samsung. Primele lor televizoare cu Tizen OS vor ajunge în scurt timp pe piață în mai multe țări.