Samsung pe locul 6 în Top 100 cele mai reputate mărci din SUA

219
Samsung pe locul 6 in Top 100 cele mai reputate marci din SUA
Sursa Foto: Harris Poll

Într-un sondaj de opinie privind reputația mărcilor în SUA, compania Harris Pol a clasat Samsung pe locul șase din 100 de companii. Harris Poll este o companie de cercetare de piață în trei domenii principale: strategia și urmărirea mărcii, reputația corporativă și cercetarea pentru lansare publică.

Samsung s-a clasat pe locul al șaselea într-un sondaj al celor mai reputate 100 de mărci din Statele Unite din 2022. Dintre companiile străine incluse în clasamentul dezvăluit de Harris Poll, Samsung a ocupat locul cel mai înalt. Primul loc a fost ocupat de compania americană Trader Joe, un distribuitor de produse ecologice, potrivit BusinessKorea. Rivalul Samsung, compania Apple s-a clasat pe locul 21, cu un rating de 78,6, în scădere cu cinci locuri față de anul trecut.

Samsung pe locul 6 privind reputația mărcilor în SUA

Samsung a avut un scor de 80,5 puncte și a ocupat locul al șaselea, cu 25 de locuri în creștere față de 2021. Compania americană de distribuție a produselor ecologice Trader Joe, a fost pe primul loc cu un scor 82,4 puncte. A fost urmată de H-E-B Grocery, un lanț de supermarketuri privat; Patagonia, o companie de îmbrăcăminte pentru exterior; Hershey Co., o marcă de ciocolată; și pe locul cinci Wegmans, un lanț de farmacii și supermarketuri.

Samsung a fost urmată de Toyota Motor Corp. (locul 7); compania Amazon (8); Honda Motor Co. (9); și compania niponă Sony pe locul zece. Samsung a fost pe locul trei în 2015, dar a căzut pe locul 49 în 2017 din cauza incidentului cu Samsung Galaxy Note 7. Samsung a urcat pe locul 35 în 2018 și pe locul 7 în 2019. Apoi în 2020 a ocupat locul 22, iar în 2021 locul 31.

Harris Poll este o companie americană de cercetare și analiză a pieței care urmărește sentimentele, comportamentele și motivațiile adulților americani. Harris Pol efectuează printre cele mai longevive sondaje de măsurare a opiniei publice din SUA.

Samsung a obținut un punctaj ridicat în Harris Poll 100 în potențialul de creștere și perspectivele viitoare și produse/servicii. S-a clasat pe locul al treilea ca potențial de creștere și, respectiv, al patrulea ca perspective viitoare și produse/servicii. S-a clasat pe locul cinci la cultura corporativă, pe locul nouă la etica în afaceri, pe locul 14 la încredere și pe locul 23 la cetățenia corporativă.

Reputația Samsung a crescut vertiginos în Statele Unite, deoarece a anunțat în noiembrie anul trecut că va construi o fabrică semiconductori în valoare de 17 miliarde de dolari în Taylor, Texas, au spus analiștii de la Harris Poll.