Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentală în Australia

507
Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentala in Australia
http://itwire.com/

Australian Signals Directorate – Direcția semnale australiene (ASD) a aprobat patru noi smartphone-uri Samsung Galaxy pentru utilizare guvernamentală în Australia. Agenția a adăugat dispozitivele Galaxy S20 FE, Galaxy S20 FE 5G, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 5G în noul Ghid de configurare a securității – Security Configuration Guidance.

Aprobarea ASD vine după testări și evaluări „stricte” întreprinse de Australian Signals Directorate și oferă îndrumări pentru utilizarea dispozitivelor în implementări „Sensibile” și „Protejate”. Sunt cele mai recente dispozitive Galaxy care au primit binecuvântarea ASD în urma certificării Cryptographic Evaluation – evaluare criptografică. Au fost, de asemenea, primele dispozitive Android aprobate pentru utilizarea guvernului australian la nivelul „Protected”. Ultimele modele care au fost evaluate și certificate de ASD au fost cele din seria S9. Ambele modele, respectiv Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost certificate în 2019.

Telefoanele Samsung aprobate de ASD Australia

Dispozitivele Samsung sunt concepute pentru a oferi o platformă de operare sigură pentru utilizare într-o gamă largă de medii speciale”. A declarat vicepreședintele IT și mobil Samsung Australia, Garry McGregor, potrivit site-ului Crn.com.au. „Această ultimă certificare ASD deschide oportunitatea ca mai multe dispozitive Galaxy să fie utilizate în cadrul departamentelor guvernamentale. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm relația cu guvernul australian oferind cele mai bune inovații și securitate mobilă”.

Moștenirea noastră în ceea ce privește inovația hardware și securitatea dispozitivelor, are la bază platforma Samsung Knox. Sistemul Knox a fost special conceput pentru a oferi un strat suplimentar de protecție pentru telefoanele mobile atât la nivel hardware, cât și la nivel software”. A adăugat dl McGregor.

Samsung Knox este o soluție de securitate, preinstalată dispozitivele mobile Samsung. Protejează toate datele stocate, trimise sau primite pe întregul ciclu de viață al dispozitivului. Samsung Knox este folosit de guverne, poliție, grupuri financiare și în domeniul medical.

Samsung a declarat că platforma sa de securitate Knox a stat la baza testării și aprobării dispozitivelor. Samsung Knox a demonstrat capacitatea de a îndeplini protocoale de înaltă securitate la nivel hardware și software.

Testarea ASD include corecția aplicațiilor și a sistemelor de operare, configurarea setărilor macro Microsoft Office, întărirea aplicațiilor utilizatorului, restricționarea privilegiilor administrative și autentificarea cu mai mulți factori.

Compania oferă o gamă de soluții personalizate și personalizate pentru clienții de afaceri, întreprinderi și serviciile guvernamentale din Australia și alte țări. La nivel global, smartphone-urile Galaxy sunt utilizate de serviciile guvernamentale din multe țări, inclusiv SUA, UK și Uniunea Europeană.