Samsung estimează că vânzările de pliabile vor crește cu 50% în 2023

414
Telefoane pliabile
Sursă foto: YouTube

În ciuda concurenței în creștere pe piață, Samsung se așteaptă ca noile sale smartphone-uri pliabile lansate să se descurce mult mai bine decât predecesorii lor. Compania caută să vândă cu 50% mai multe bucăți de Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 decât modelele din 2022. Samsung estimează că piața pliabilă va reprezenta mai mult de 20% din toate vânzările de smartphone-uri Galaxy în 2023.

Samsung și-a dezvăluit dispozitivele pliabile de generația a cincea pe 26 iulie. La scurt timp după evenimentul de lansare, șeful companiei de telefonie mobilă TM Roh a dezvăluit că seria Galaxy Z este pregătită să depășească gama Galaxy Note în acest an. Este o mare realizare având în vedere popularitatea telefoanelor Note. Dar ambiția pliabilă a Samsung este mult mai mare.

Samsung mizează pe telefoanele pliabile în viitor

Gigantul sud-coreean dorește să facă dispozitivele pliabile mainstream. Samsung și-a valorificat avantajul de a fi primul pe piață pentru a-și consolida poziția pe piață. Dar cum mai multe companii intră în scenă, Samsung trebuie să lucreze la îmbunătățirea produselor sale pentru a rămâne în frunte. Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 aduc câteva îmbunătățiri notabile, inclusiv un design plat pliabil și un ecran extern mai mare la modelul Flip 5.

Samsung se așteaptă ca aceste îmbunătățiri să contribuie la creșterea vânzărilor. Potrivit lui TM Roh, compania a vândut anul trecut aproximativ zece milioane Flip 4 și Galaxy Z Fold 4. Galaxy Z Flip 4 a reprezentat 60% din vânzările totale. Anul acesta, firma coreeană își propune să vândă aproximativ 15 milioane de Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Modelul Flip este de așteptat să ia o cotă și mai mare, potrivit AndroidHeadlines.

Samsung înseamnă în limba coreeană „trei stele”, de aici și trimiterea la Galaxy. “Stelele” înseamnă „veșnic” sau „etern”, precum stelele de pe bolta cerului. Sloganul companiei Samsung este „Inspire the World, Create the Future.

Firmele de cercetare de piață au estimat că piața globală pliabilă va crește la 20 de milioane de unități în 2023. Dacă Samsung își atinge ținta de vânzări pentru 2023, va captura aproximativ 75% din piață. Astfel, trei din fiecare patru smartphone-uri pliabile vândute la nivel global în acest an ar fi un Galaxy. Cifra este uriașă dacă luăm în considerare că încă nouă mărci vor lansa un pliabil pe piață în 2023.

Coreea de Sud este una dintre cele mai mari piețe pliabile Samsung. Roh spune că aici se așteaptă ca vânzările din seria Galaxy Z să atingă 33% în acest an. Este semnificativ mai mare decât media globală estimată de 20%. Timpul va spune dacă gigantul coreean își atinge obiectivele.