Samsung și Virgin Media O2 extind rețelele 4G/5G în Marea Britanie

205
Samsung si Virgin Media O2 extind retelele 5G in UK
Sursa Foto: Virgin Media O2

Samsung și Virgin Media O2 au anunțat că au finalizat cu succes implementarea mai multor site-uri live 4G și 5G în Marea Britanie, avansând în următoarea fază a colaborării lor. În tandem cu această implementare, companiile au finalizat și primul apel de date 5G pe rețeaua comercială 5G a Virgin Media O2, folosind site-urile.

Testele pe teren au fost efectuate în comun pe site-urile situate în Tamworth și districtul Peak din Anglia. Aceste teste efectuate de Samsung și Virgin Media O2 au urmat unor teste de laborator efectuate în octombrie 2021. Astfel a fost validată capacitatea și performanța soluțiilor 4G și 5G Samsung în rețeaua comercială Virgin Media O2. În plus, aceste teste de teren au demonstrat interoperabilitatea între rețelele 2G/3G/4G ale Virgin Media O2 și cele mai recente soluții 4G și 5G ale Samsung și au validat utilizarea capabilităților de partajare dinamică a spectrului (DSS) de la Samsung, în cazul în care acestea sunt necesare.

Colaborare Samsung și Virgin Media O2 pentru rețelele 4G/5G din UK

Samsung a oferit cele mai recente soluții de rețea pentru teste, inclusiv stații 4G, stații 5G Massive MIMO și unități de bandă de bază. Soluțiile acoperă o gamă largă de spectru pentru Virgin Media O2. Sunt incluse aici frecvențe de la banda joasă până la cea medie (800MHz, 2.1GHz și 3.5GHz). Mai exact, Samsung a livrat stațiile sale 5G 64T64R Massive MIMO pentru spectrul de 3,5 GHz. Aceasta este o bandă majoră de spectru 5G pentru rețeaua operatorului britanic.

Stațiile 5G 64T64R Massive MIMO de la Samsung sunt implementate comercial la scară largă pe piețele globale. Această soluție, în combinație cu unitatea de bandă de bază a Samsung, va oferi o acoperire îmbunătățită și o capacitate de date mai mare pentru a îmbunătăți experiențele mobile ale clienților 5G. Foarte mulți clienți din Regatul Unit vor beneficia de această colaborare Samsung și Virgin Media O2.

Virgin Media O2 este o societate mixtă între Liberty Global și Telefónica din UK  lansată în iunie 2021. A devenit una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din Marea Britanie. Avea ~47 de milioane de abonați în 2021.

Samsung este încântat să extindă colaborarea cu Virgin Media O2 în Marea Britanie. Trecem de la testele de laborator la livrarea 4G și 5G în rețelele comerciale de pe teren”. A declarat Francis BJ Chun, președinte și CEO, Samsung Electronics UK, conform SamsungNewsroom. „Vom juca un rol important în diversificarea lanțului de aprovizionare cu echipamente de rețea pe piața din Marea Britanie”.

Suntem încântați să ne bazăm pe colaborarea anterioară cu Samsung”. A declarat Jeanie York, Chief Technology Officer la Virgin Media O2. „Vom continua eforturile noastre de colaborare cu Samsung pentru a explora posibilitățile 5G. În acest fel vom oferi clienților noștri experiențe superioare utilizatorilor finali”.