Samsung arată cât de bine funcționează senzorul SpO2 al lui Galaxy Watch 4

85
Samsung arata cat de bine functioneaza senzorul SpO2 al lui Galaxy Watch 4
Sursa foto: androidpolice.com

În ultimii ani, ceasurile inteligente și-au devenit foarte bune, renunțând la imaginea glorificată a pedometrului pentru pașii parcurși zilnic. Acum smartwatch-urile au evoluat și sunt foarte bogate în instrumente de urmărire a sănătății bogate în funcții. Toată lumea vrea date de sănătate, indiferent dacă aceasta înseamnă detectarea fibrilației atriale sau monitorizarea conținutului de oxigen din sânge. Samsung a inclus o mulțime de senzori în Galaxy Watch 4 și a publicat recent rezultatele unui studiu care demonstrează eficacitatea ceasului inteligent în detectarea simptomelor de apnee obstructivă în somn.

Într-un studiu realizat de către Samsung Medical Center și angajații Samsung Electronics, un Samsung Galaxy Watch 4 a fost folosit pentru a monitoriza nivelul de oxigen din sânge la 97 de adulți cu tulburări de somn. Cercetătorii au măsurat nivelul SpO2 fiecărui subiect cu un Galaxy Watch 4 și echipamente medicale convenționale simultan. Mai exact, ei au comparat măsurarea SpO2 cu indicele de apnee.

Senzorul SpO2 al lui Galaxy Watch 4 este foarte precis

Rezultatele studiului au fost publicate în Sleep Health Journal al Fundației Naționale pentru Somn din SUA, potrivit AndroidPolice. Concluziile au fost că smartwatch-ul Samsung și senzorul său precis ar putea fi un înlocuitor la preț redus pentru instrumentele tradiționale utilizate pentru diagnosticarea OSA obstructive sleep apnea – apnee obstructivă în somn. Tulburarea de somn este destul de comună, până la 50% dintre bărbații de vârstă mijlocie și 25% dintre femeile de vârstă mijlocie prezentând simptome moderate până la severe. În general, 38% dintre adulți suferă de OSA.

Experimentul Samsung a comparat precizia pulsoximetrului de pe Galaxy Watch 4 și cea a unui pulsoximetru de calitate medicală. Senzorul primului cuprinde opt fotodiode sensibile la modificările luminii reflectate. Senzorul menține contactul cu pielea purtătorului și face citiri de 25 de ori pe secundă.

Pulsoximetrul monitorizează neinvaziv saturația în oxigen a hemoglobinei din sângele unei persoane (SpO2). Majoritatea pulsoximetrelor afișează și pulsul pacientului. Nivelul normal de oxigen în sânge la om este între 95–100%.

Toate acestea sună bine pentru Samsung, dar măsurătorile pot fi îmbunătățite în continuare prin modificarea algoritmului. Deși aceasta este o veste bună pentru seria Samsung Galaxy Watch 4. Dar, succesorul său – Galaxy Watch 5 – nu pare să primească un senzor de temperatură corporală așa cum era anticipat. Vedeți pe I❤️Samsung ce teste de sănătate mai puteți face cu seria Galaxy Watch 4!

Și doar ca amintire: oricât de utile și precise sunt astfel de instrumente, vă sfătuim să consultați medicul pentru orice problemă medicală depistată de senzorii ceasului. Chiar și cel mai bun ceas inteligent vă dă doar o informație despre un parametru medical anormal, mai departe trebuie să mergeți la medic.