Va primi seria Galaxy S20 mai multe actualizări decât era prevăzut?

179
Va primi seria Galaxy S20 mai multe actualizări decat era prevăzut
Sursa foto: galaxyclub.nl

Există indicii că perioada în care unele telefoane Samsung primesc actualizări lunare de securitate va fi prelungită. Printre aceste telefoane se află și seria Galaxy S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. Toate trei vor primi în continuare actualizări lunare, la trei ani și trei luni de la lansare. Dar, vor primi și alte telefoane din seria Galaxy S, sau alte serii, actualizări pe o perioadă mai lungă?

În ultimii ani, Samsung a îmbunătățit treptat suportul acordat telefoanelor sale, potrivit GalaxyClub. Politica actuală – cu cinci ani de actualizări și patru upgrade-uri Android pentru unele modele de top – datează de la începutul anului 2022. Cu un an înainte, compania a făcut o promisiune care a implicat mult mai multe dispozitive. Suportul oficial cu actualizări de securitate a fost apoi extins la patru ani pentru aproape toate modelele.

Cu toate acestea, această ultimă îmbunătățire a fost în principal o îmbunătățire pentru seria Galaxy S și cele mai populare modele Galaxy A. În practică, multe dispozitive au primit patru ani de actualizări de securitate de la Galaxy A5 (2016) și Galaxy S7: trei ani lunar, urmat de un an trimestrial. Același model a rămas standardul de ani de zile. Modelele seriile Galaxy S7, Galaxy S8, S9 și Galaxy S10 au primit trei ani de actualizări lunare, urmate de un an de corecții trimestriale. Dar acum – pentru prima dată de la Galaxy S7 – Samsung pare să renunțe la acest tipar.

Mai multe actualizări de securitate lunare decât era prevăzut pentru seria Galaxy S20

Recent a fost lansată actualizarea de securitate din iunie pentru seria Galaxy S20. Cele trei telefoane au apărut în martie 2020 – acum trei ani și trei luni. Spre deosebire de Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9 și seria S10, frecvența de actualizare la seria Galaxy S20 încă nu a fost „redusă”. Repetăm, această serie are deja mai mult de trei ani de la lansare. Prin urmare, este prima serie Galaxy S care este încă actualizată lunar prin OTA mai mult decât a promis Samsung.

Actualizările OTA (over-the-air) sunt utilizate în principal pentru smartphone-uri și dispozitive mobile similare și folosește conexiunea la internet existentă a acestor dispozitive. Asistența de la operatorul de rețea mobilă nu este necesară.

Deci, există șansa să vedem aici prima serie Galaxy S care va primi cele mai recente actualizări lunare timp de patru ani. Această idee nu este cu totul unică: deși Samsung a redus frecvența de actualizare a seriei Galaxy S10 în 2022, Galaxy S10e a continuat să primească lunar cele mai recente actualizări până la sfârșitul perioadei de suport.

După aprilie 2022, Galaxy S10 și Galaxy S10+ au primit încă cinci actualizări – S10e a primit treisprezece în aceeași perioadă. Îndrăznim să sperăm că același lucru se va aplica și seriei Galaxy S20. Telefoanele vor primi apoi cel puțin opt actualizări mai multe decât în ​​vechea politică. De altfel, este de așteptat ca Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra să continue să primească actualizări de securitate până în primăvara anului 2024, în conformitate cu suportul de patru ani promis.

Va extinde Samsung perioada de actualizări?

Și pentru a pune toate acestea într-o lumină și mai evidentă: extinderea perioadei de suport de la patru la cinci ani – pentru Galaxy A53 și seria Galaxy S22 – Samsung poate oferi deja un indiciu pentru două actualizări suplimentare. La urma urmei, multe dispozitive primesc doar o actualizare la fiecare șase luni la sfârșitul perioadei de asistență. Și chiar dacă telefoanele din al cincilea an primesc actualizările trimestrial, un an suplimentar oferă doar patru actualizări suplimentare. Prin urmare, extinderea perioadei de actualizări lunare are ca rezultat mult mai multe actualizări decât doar extinderea perioadei de asistență. Dar, pentru ce telefoane este relevant acest lucru?

O prelungire a „perioadei de actualizare lunară” este relevantă în momentul scrierii pentru toți cei care au un Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. Dar, acest lucru se poate dovedi aplicabil în următoarele luni sau ani la:

  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy S21, S21+, S21 Ultra și Galaxy S21 FE
  • Galaxy S22, S22+, Samsung Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S23, Galaxy S23+, Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Seria Galaxy Note 20
  • Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Samsung Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Flip 4

Posibil și unele modele din seria Galaxy A să primească mai multe actualizări

Poate cu puțin noroc vom vedea în curând o dezvoltare similară pentru dispozitivele din seria A care sunt actualizate lunar:

Vom afla doar dacă acest lucru se va întâmpla în cursul lunilor și anilor următori, cu excepția cazului în care Samsung anunță în mod explicit ceva despre acest lucru. Până atunci rămânem cu speranța.

Desigur, este posibil ca Samsung să fi uitat pur și simplu să elimine seria Galaxy S20 din lista de actualizări lunare în ultimele luni. În acest caz, „downgrade-ul” va urma în următoarele săptămâni (sau luni). Vedeți pe I❤️Samsung de ce Samsung nu lansează actualizări lunare pentru Galaxy Watch!

De asemenea, este de imaginat că Samsung va continua să actualizeze cele trei telefoane din serie, deoarece există încă atât de multe dispozitive în uz. Atunci nu se pune problema unei îmbunătățiri generale a politicii de actualizare, ci doar pentru Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. În cele din urmă, vom ști cu siguranță doar dacă și alte dispozitive primesc actualizări lunare pentru mai mult timp.

Una peste alta, este încă devreme pentru a concluziona definitiv că Samsung a implementat într-adevăr acest „upgrade de actualizare”. Cu toate acestea, am vrut să aruncăm o privire mai atentă asupra faptului remarcabil că seria S20 încă primește actualizări lunare.