Seria Galaxy S21 primește doar o aromă de Galaxy AI

143
Seria Galaxy S21
Sursă foto: Wired

Despre seria Galaxy S21 au fost informații pro și contra, dacă va primi sau nu Galaxy AI prin intermediul One UI 6.1. Acum platforma de inteligență artificială Samsung, lansată cu seria Galaxy S24, ajunge și la Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Totuși, Galaxy AI a pierdut multe funcții până să ajungă la seria Galaxy S21.

Samsung a confirmat deja că dispozitivele mai vechi nu vor avea acces la întreaga suită Galaxy AI din cauza limitărilor hardware. Actualizarea One UI 6.1 cu Galaxy AI la bord a fost lansată pentru seria Galaxy S21 în Coreea de Sud. Din păcate, potrivit GalaxyClub, cele trei modele primesc doar Circle to Search – Cerc pentru căutare. Același lucru este valabil și pentru Galaxy Z Flip 3, dar nu pentru Galaxy Z Fold 3. De asemenea, ne așteptăm ca Galaxy S21 FE și seria Galaxy Tab S8 să fie în aceeași situație. Cu Circle to Search trebuie doar să încercuiți ceva pe ecran cu degetul, iar Google va căuta imediat mai multe informații.

Jurnalul de modificări spune: “One UI 6.1 aduce funcția Circle to Search, astfel încât să puteți căuta cu ușurință orice pe ecran fără a schimba aplicațiile. Pur și simplu apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire sau mânerul de navigare, apoi desenați un cerc în jurul textului sau imaginii de pe ecran pentru a începe imediat o căutare pe Google.”

Imediat după lansarea seriei S24 era clar că Galaxy AI nu va rămâne exclusiv pe aceste modele. Astfel că, după upgrade-ul One UI 6.1 (Galaxy AI) pentru seria S23, a urmat același upgrade pentru Galaxy Flip 5, Fold 5 și seria Galaxy Tab S9, iar de două zile pentru seria Galaxy S22. Încă de atunci au fost zvonuri că Galaxy S21 va urma.

Acest al doilea „val de upgrade One UI 6.1 și Galaxy AI” a început în Coreea de Sud. Astfel mai multe telefoane au început să primească acest upgrade, inclusiv Galaxy AI. Seria Galaxy S22, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 au fost și ele parfumate cu Galaxy AI.

Numele Samsung înseamnă „trei stele” în limba coreeană. Numărul trei este asociat cu lucruri pozitive de foarte mulți coreeni. Fondatorul companiei a ales acest nume în anii 1930, în speranța că Samsung va străluci la fel ca stelele.

Dar, modelele emblematice din 2022 primesc foarte puține funcții Galaxy AI, de fapt doar una. Samsung nu a clarificat de ce aceste dispozitive mai vechi nu primesc alte caracteristici Galaxy AI, dar există un argument. Galaxy Z Fold 3 primește aproape toate aceleași caracteristici AI ca versiunile Samsung din 2023, în ciuda faptului că rulează pe același procesor ca seria S21 și Flip 3. Singura diferență este că Fold 3 are 12GB de RAM în toate variantele, iar celelalte au doar 8GB de RAM.

Desigur, One UI 6.1 aduce și alte modificări dispozitivelor. „Eroarea de ardere” este în sfârșit remediată, Always On Display va putea să afișeze imagini de fundal și există widget-uri de ceas noi pentru ecranul de blocare. Trebuie să amintim și de Galaxy S21 FE, cu același hardware ca seria Galaxy S21. Cel mai probabil Galaxy S21 FF va primi același lucru ca seria Galaxy S21.

Momentan în Europa upgrade-ul One UI 6.1/Galaxy AI nu este încă disponibil pentru dispozitivele menționate mai sus. Presupunem că acest lucru se va schimba în cel mai scurt timp, poate chiar după publicarea acestui articol.

Înainte de a începe să utilizați Galaxy AI pe telefon, trebuie să vă conectați la contul Samsung. Majoritatea funcțiilor necesită, de asemenea, acces la internet pentru a funcționa corect. În funcție de zona în care locuiți, asigurați-vă că descărcați pachetul lingvistic relevant Galaxy AI din Setări -> Gestionare generală -> Limbă -> Pachete lingvistice.