Seria Galaxy S21 și Note 10 primesc actualizarea din ianuarie 2023

193
Seria Galaxy S21 si Note 10 primesc actualizarea din ianuarie 2023
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung a început să lanseze actualizarea de securitate din ianuarie 2023 pe dispozitivele sale Galaxy. Seria Galaxy S21 și Note 10 sunt primele care primesc noua actualizare de securitate. Alte smartphone-uri și tablete Galaxy eligibile vor urma în zilele și săptămânile următoare.

Versiunea SMR (Security Maintenance Release) din ianuarie pentru Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ este lansată inițial în Europa. Actualizarea este disponibilă pentru utilizatorii din Elveția cu versiunea de firmware N97*FXXS8HVL3, potrivit Android Headlines. În următoarele câteva zile, Samsung ar trebui să extindă lansarea pentru telefoanele acestei serii și pe alte piețe.

Momentan Samsung și Google nu au dat detalii despre ce face noua actualizare din ianuarie 2023. În acest moment nu știm ce primește seria Galaxy S21 și Note 10 în materie de securitate. Totuși, nu vă așteptați la nicio caracteristică nouă sau îmbunătățire. Nu trebuie să uităm că Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ au mai bine de trei ani pe piață. În acest fel, în afară de corecții de securitate nu vor mai primi nimic. Aceste telefoane nici măcar nu sunt eligibile pentru Android 13. Își vor pune capăt vieții pe Android 12.

Actualizarea din ianuarie 2023 lansată pentru seria Galaxy S21 și Note 10

Seria Galaxy S21, pe de altă parte, este mult mai nouă și va primi și Android 14. Desigur, va mai trece ceva timp pentru asta. Dar dacă utilizați Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Samsung Galaxy S21 Ultra în Europa, cea mai recentă actualizare a debutat în Elveția. În perioada următoare va ajunge în toate țările europene, dar și pe alte piețe. Versiunea de firmware pentru seria Galaxy S21 este G99*BXXS5DVL3. Deoarece această actualizare vine la scurt timp după Android 13, este de înțeles că nu conține nicio bunătate. Următoarea actualizare a caracteristicilor pentru trioul Galaxy S21 ar trebui să fie One UI 5.1, care poate ajunge în februarie sau martie.

Numele lunii ianuarie (Ianuarius în latină) vine de la zeul Ianus din mitologia romană. Este un zeu cu două fețe: una orientată spre anul care se încheie și alta spre anul care vine. Ianus este zeul începuturilor și tranzițiilor în mitologia romană.

Fără nicio modificare adresată utilizatorului sau funcții noi, cea mai recentă actualizare pentru seria Galaxy S21 și Galaxy Note 10 aduce doar remedieri de securitate. Repetăm, Samsung încă nu a publicat buletinul de securitate privind conținutul actualizării din ianuarie. Ca de obicei, ar trebui să primim remedieri pentru mai multe defecte specifice Galaxy, precum și unele corecții pentru Android în general din partea Google.

Între timp, dacă utilizați oricare dintre aceste smartphone-uri Samsung din seria Galaxy S21 și Note 10 actualizarea bate la ușă. Samsung va lansa patch-ul din ianuarie și pentru alte dispozitive în scurt timp. Ne gândim aici la seria Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Vă vom anunța când sosesc aceste actualizări.