Seria Galaxy S24 va avea un nou nume de cod: Evrika

240
Seria Galaxy S24 va avea un nou nume de cod Evrika
Sursa foto: galaxyclub.nl

Cu ceva timp în urmă am scris că Seria Galaxy S24 este dezvoltată sub numele de cod intern Muse – Muză. Potrivit ultimelor informații, se pare că gigantul high-tech sud-coreean folosește acum un nou nume de cod pentru vitoarea sa serie emblematică Galaxy S24: Evrika – Eureka.

Cândva, prin luna iunie, am scris că Samsung folosește numele de cod intern Muse pentru dezvoltarea seriei Galaxy S24. Într-adevăr, acesta este numele sub care au fost testate câteva prototipuri de Galaxy S24, S24+ și Galaxy S24 Ultra. Acum sud-coreenii au ales acum un nou nume pentru viitoarele modele emblematice din seria Galaxy S24. Modelele din seria Galaxy S24 sunt acum testate sub numele Evrika – Eureka. Diferitele tipuri sunt indicate de abrevierile logice E1 (Evrika) (Galaxy S24), E2 (S24+) și E3 (pentru Galaxy S24 Ultra).

Evrika (Eureka în engleză) a fost presupusul strigăt a lui Arhimede, după ce a descoperit Legea care acum îi poartă numele. Legea lui Arhimede, o lege a hidrostaticii, indică faptul că un corp scufundat într-un lichid este împins de către fluid de jos în sus, cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dislocuit de către corp. Evrika în limba elenă înseamnă „am descoperit!”.

Evrika este noul nume de cod intern Samsung pentru seria Galaxy S24

Sursa expresiei “Evrica” este o întâmplare despre Arhimede, transmisă de Plutarh și Vitruviu. Conform acesteia, după ce a descoperit principiul care îi poartă numele aflându-se într-o cadă cu apă, Arhimede ar fi ieșit și a fugit gol prin cetate, țipând „Evrika!”.

Arhimede s-a născut în 287 î.Hr. la Siracuza, Grecia atunci, acum localitatea se află în Italia. Este considerat unul dintre cei mai importanți oameni de știință din vremea sa. Lucrările lui Arhimede au fost scrise în greaca dorică, un dialect din Siracuza antică.

Chiar dacă seria Galaxy S24 va fi lansată la începutul anului viitor, probabil februarie, au transpirat câteva detalii despre aceasta. Știm că modelul de bază Galaxy S24 primește o baterie puțin mai mare, după ce Galaxy S22 și Galaxy S23 au avut baterii cu mai puțină putere la bord, față de Galaxy S21.

Recent am aflat că Samsung a înregistrat numele comercial „S24”. Cererea de marcă a fost depusă la Oficiul de Proprietate Intelectuală din UK. Am aflat că Galaxy S24 Ultra va avea un cadru din titan și un ecran cu luminozitate foarte mare. Sigur că nimic din cele de mai sus nu au fost confirmate oficial de Samsung. Dar, ca de obicei sursele noastre sunt de mare încredere, fapt dovedit de atâtea ori în ultimii ani, când foarte mare parte din zvonurile anterioare lansării unei serii emblematice Samsung s-au adeverit.

Asta nu modifică faptul că va mai dura cel puțin încă șase luni, poate mai mult, până când dispozitivele din seria Galaxy S24 vor vedea lumina zilei și se mai pot schimba unele lucruri despre care am aflat până acum.