Seria Galaxy A a reprezentat 58% din vânzările de telefoane Samsung în 2021

378
Seria Galaxy A au reprezentat din vanzarile de telefoane Samsung in 2021
Sursa Foto: via androidcentral.com

O nouă informații indică faptul că smartphone-urile din seria Galaxy A au fost cele mai căutate telefoane Samsung anul trecut. Counterpoint Research scrie că telefoanele Samsung mid-range au reprezentat 59% din vânzările de smartphone-uri Samsung în Q4 2021. Informația este binevenită pentru Samsung după lansarea noile modele din seria Galaxy A.

Telefoanele din seria Galaxy A de la Samsung au reprezentat majoritatea vânzărilor de smartphone-uri anul trecut. Compania de cercetare de piață Counterpoint Research evidențiază cererea în creștere pentru gama medie a companiei. Prețurile foarte bune și caracteristicile excelente au dus la vânzări așa de mari pentru modelele din seria mijlocie Samsung.

Seria Galaxy A la mare căutare în 2021

Conform Counterpoint Research, citată de AndroidCentral, pe tot parcursul anului 2021, dispozitivele Galaxy A au reprezentat 58% din vânzările de smartphone-uri Samsung. Potrivit Counterpoint Research, 59% dintre dispozitivele Samsung vândute în Q4 2021 au fost modele din seria Galaxy A. Gama medie a reprezentat, de asemenea, 56% din vânzările Samsung în Q1; 60% în Q2; și 57% în trimestrul trei, sugerând o cerere puternică pentru multe dintre cele mai bune telefoane Samsung ieftine.

Seria Galaxy A mid-end a fost principalul cal de bătaie din portofoliul de smartphone-uri Samsung în ultimii ani”. A declarat Liz Lee, analist senior la Counterpoint Research. Liz Lee a remarcat că dispozitivele de gamă medie au reprezentat aproape două treimi din toate smartphone-urile Samsung vândute în 2021. Sunt incluse aici și dispozitivele Samsung Galaxy A31 și Samsung Galaxy A32. „Dispozitivele s-au bucurat de succes la nivel global, vânzându-se bine pe diverse piețe. Amintesc aici America de Nord, Europa de Vest și de Est, LATAM și EMEA”. A continuat Liz Lee.

EMEA este acronimul pentru expresia în limba engleză pentru Europe, the Middle East and Africa, în traducere Europa, Orientul Mijlociu și Africa. EMEA include țările care se găsesc pe continentele Africa și Europa și țările care formează Orientul Mijlociu.

Studiul Counterpoint Research este în concordanță cu unul anterior al firmei de cercetare, care indică faptul că Samsung Galaxy A12 a fost cel mai bine vândut smartphone Android la nivel mondial în 2021. Aceasta înseamnă că telefonul a reprezentat 2,0% din vânzările totale de smartphone-uri anul trecut. Cel mai remarcabil, a fost singurul telefon de la gigantul tehnologic sud-coreean care a ajuns pe lista Counterpoint a celor mai bine vândute 10 smartphone-uri.

Noile telefoane Galaxy A vor contribui la creșterea vânzărilor Samsung

De două zile Samsung a lansat trei noi modele din seria Galaxy A. este vorba despre Samsung Galaxy A33, Galaxy A53 și Samsung Galaxy A73. Toate modelele au conectivitate 5G, procesoare noi, multă memorei și ecrane de super-clasă.

Liz Lee a spus că noile dispozitive vor fi cruciale pentru eforturile Samsung de a rămâne în fruntea concurenței. „Dincolo de cifre, noile dispozitive, în special Samsung Galaxy A73 5G, sunt foarte importante. Acestea vor concura direct cu cele mai accesibile mărci emblematice ale mărcilor chineze”.