Acasă Stiri Sfaturi pentru a păstra un smartphone curat și igienic

Sfaturi pentru a păstra un smartphone curat și igienic

Cu distanța fizică încă activă, ne folosim smartphone-ul mai mult ca oricând pentru a comunica între noi. Fie că este vorba de chat-uri video cu colegii de muncă, prieteni și familie, făcând fotografii demne de Instagram cu pâinea noastră de casă cu unt și dulceață, sau înregistrând următorul videoclip viral pe TikTok, telefoanele ne ajută să păstrăm legătura cu lumea.

Spălarea mâinilor și alte practici igienice au devenit aspecte cheie ale vieții noastre de zi cu zi. La fel și păstrarea smartphone-ului curat ar trebui să fie, de asemenea, o parte esențială a rutinelor noastre zilnice. Având în vedere importanța și numărul foarte mare al interacțiunilor noastre cu dispozitivele mobile, starea lor de sănătate și igienă trebuie să fie ireproșabilă.

Potrivit unui studiu recent, o persoană obișnuită își atinge telefonul de 2.617 ori pe zi, pentru un total de două ore pe zi. Pe măsură ce continuăm să ne bazăm pe telemuncă și comunicare la distanță pentru distanțarea fizică, se așteaptă ca aceste cifre să crească și mai mult.

Studiile noastre arată că virușii pot supraviețui pe suprafețe din plastic sau metal timp de maxim 2-3 zile„. A spus dr. Doo-Ryeon Chung, director al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor de la Samsung Medical Center. „Pentru a utiliza smartphone-ul în siguranță, este esențial să îl păstrați curat„.

Potrivit OMS, „Igiena se referă la condițiile și practicile care ajută la menținerea sănătății și la prevenirea răspândirii bolilor”. Cuvântul igienă derivă din numele zeiței grecești Hygieia (din grecescul hugieinós „bun pentru sănătate”). Hygieia era zeița sănătății și curățeniei.

Cele mai bune practici de igienă pentru smartphone-uri

Înainte de a curăța și igieniza smartphone-ul Galaxy opriți dispozitivul și scoateți husa, cablurile și alte accesorii. După ce ați terminat, utilizați o cârpă din microfibră fără scame pentru a șterge exteriorul dispozitivului. Dacă smartphone-ul este mai murdar folosiți o lavetă sau un șervețel antibacterian. Nu folosiți lavete sau cârpe de șters din materiale mai aspre, acestea pot produce zgârieturi!

Primul lucru de care trebuie să țineți seama dacă doriți un dispozitiv Galaxy curat este să nu folosiți produse de curățare generale, spray-uri cu aer comprimat sau dezinfectant sau produse pe bază de înălbitori. Folosirea acestora pentru telefoane pot șterge sau deteriora stratul oleofob de pe ecranul smartphone-ului, strat ce ajută la protejarea ecranului de amprentele digitale.

Samsung un serviciu Galaxy Sanitizing Service pentru a dezinfecta gratuit telefonul. Vedeți mai multe despre acest serviciu pe ISamsung. Samsung a lansat și un Sterilizator UV care poate steriliza articole, cum ar fi ceasurile inteligente, căștile și chiar ochelarii.

Dacă este necesar, puteți utiliza o cantitate mică de apă distilată sau dezinfectant, cum ar fi acidul hipocloros sau alcool (conținând mai mult de 70% etanol sau alcool izopropilic). Aplicați-le întotdeauna pe cârpa din microfibră, nu direct pe telefon! Conform NewsSamsung, trebuie să vă asigurați că nu pătrunde nimic din lichid prin orificiile telefonului. Umeziți-vă cârpa și ștergeți ușor fața și spatele dispozitivului pentru o curățire cât mai eficientă. Este indicat ca în situația sanitară actuală să faceți acest lucru zilnic!

Puteți utiliza aceleași metode ca cele de mai sus pentru smartwatch-urile Galaxy Watch, după ce cureaua este îndepărtată. În timp ce aceste metode trebuie evitate pentru suprafețele din piele sau cauciuc, acestea sunt potrivite pentru suprafețele din sticlă, ceramică și metal, cum ar fi ecranul și fața ceasului Galaxy Watch.

Stiri

De la AMOLED la Space Zoom: istoria inovației în seria Samsung Galaxy S

De la debutul său în 2010, seria Samsung Galaxy S a adus utilizatorii mai aproape de lumea din jur. Le-a făcut viața...

Samsung intenționează să aducă S Pen-ul la mai multe telefoane Galaxy

Samsung intenționează să aducă stiloul S Pen pe mai multe smartphone-uri Galaxy. Compania a anunțat acest lucru în cadrul evenimentului de presă...

Galaxy SmartTag poate localiza telefonul și funcționează ca o telecomandă

Seria Galaxy S21 și noua pereche de căști wireless Galaxy Buds Pro au fost punctul culminant al evenimentului Unpacked 2021. Dar nu...

NEON View aduce Artificial Human pe smartphone-urile Samsung

La începutul anului trecut NEON a fost anunțat la CES, un proiect avansat Artificial Human al STARLabs (Samsung Technology & Advanced Research...

Căștile Galaxy Buds Pro lansate, oferă un sunet epic în fiecare moment

Samsung a anunțat alături de seria Galaxy S21 și noua generație de căști Galaxy Buds Pro. Acestea oferă un sunet imersiv, o...

Samsung va lansa două noi încărcătoare wireless pentru telefoanele sale

Samsung este aproape de a lansa două noi încărcătoare wireless Qi pentru smartphone-urile sale și alte dispozitive compatibile. Imaginile apărute prezintă cele...

Galaxy Watch Active 2: o nouă culoare pentru a se potrivi cu seria Galaxy S21

Ca parte a lansării noii serii Galaxy S21, Samsung a lansat și o nouă culoare pentru Galaxy Watch Active 2. Smartwatch-ul Samsung...