Detalii despre sistemul de răcire pe bază de apă aflat pe Note 9

1757

Samsung a explicat cu multe detalii, cum funcționează sistemul de răcire cu apă care se află în interiorul lui Galaxy Note 9. Compania sud-coreeană confirmând speculațiile anterioare despre configurația în cauză. Sistemul bazat pe aceeași tehnologie a debutat pentru prima oară în interiorul liniei de telefoane Galaxy S7 la începutul anului 2016.

Realizate cu procesoare mai rapide, plăci grafice mai performante și mai multă memorie RAM, smartphone-urile moderne au devenit tot mai mult un mini laptop în buzunarele noastre. Proiectat pentru cei care doresc să facă mai mult, Galaxy Note 9 duce aceste lucruri mai departe, oferind cele mai recente și cele mai bune procesoare, până la 8 GB RAM și o baterie de 4.000 mAh.

La fel ca orice model high-end Samsung Galaxy Note 9 este echipat cu un distribuitor termic care a fost conceput pentru a absorbi căldura generată de baterii și cip-uri, transformând-o în abur și transferând rezultatul – apa – departe de componentele critice ale dispozitivului gazdă. După ce telefonul smartphone a fost răcit, aburul se condensează înapoi în apă, este reabsorbit de distribuitor, iar procesul poate începe din nou.

Sistemul de răcire al apei din Galaxy Note 9 utilizează o mecanică în mare măsură identică, dar este semnificativ mai mare și mai eficient. Acest lucru a reieșit din imaginile de înaltă rezoluție publicate de Samsung cu dispozitivelor interne ale phablet-ului Galaxy Note 9.

Samsung a introdus de asemenea un strat de cupru între cele două materiale de interfață termică – thermal interface materials (TIM) care alcătuiesc conducta de răcire, pentru a îmbunătăți capacitatea de transfer de căldură. Volumul noii țevi este, de asemenea, mai mare de 2,7 ori comparativ cu soluția găsită în interiorul lui Galaxy S9, care ar trebui să beneficieze atât de capacitatea telefonului de a rămâne rece pe perioade lungi de procesare intensă, cât și de îmbunătățirea vitezei procesului inițial de răcire. Tubul pe bază de fibră de carbon este de până la nouă ori mai bun decât siliciul, fiind în continuare cel mai utilizat material din industria mobilă.

Siliciul este al doilea element cel mai abundent în scoarța Pământului, aproximativ 28% din masă, după oxigen cu 45,5%. Siliciul este folosit ca materie primă la fabricarea dispozitivelor semiconductoare și în fabricarea celulelor solare. Jons Jacob Berzelius a fost creditat cu descoperirea siliciului în 1823.

Datorită sistemului îmbunătățit de răcire a apei, Galaxy Note 9 poate gestiona eficient căldura generată de procesorul său puternic. Cu distribuitorul termic mai mare și interfața cu fibră de carbon îmbunătățită, sistemul de răcire conduce și transmite eficient căldură pe suprafața dispozitivului, permițând lui Note 9 să funcționeze în mod constant la performanțe maxime. În comparație cu Galaxy Note 8, absorbția de căldură a sistemului de răcire modernizat este de trei ori mai mare, iar conductivitatea termică este de 3,5 ori mai mare.

Samsung se așteptă ca Galaxy Note 9 să depășească predecesorul său direct Note 8, ca nivel de vânzări. Galaxy Note 9 este ultimul smartphone premium important lansat de Samsung. Acum compania high-tech din Coreea de Sud pregătește calea pentru seria Galaxy S10, care se așteaptă să fie introdusă la începutul anului 2019 și pentru mult așteptatul smartphone pliabil Samsung.

SURSĂAndroidHeadlines