Samsung aduce Smart Widget-uri pe seria Galaxy Tab S8

275
Samsung aduce Smart Widget pe seria Galaxy Tab S8
Sursa Foto: hdblog.it

Istoria Android este legată de la început de Smart widget-uri. De-a lungul timpului aceste ferestre pe aplicații și funcții s-au schimbat și au evoluat, iar în ultima perioadă Samsung cu One UI 4.1 a adus o noutate deosebit de interesantă.

Când vine vorba de Smart widget-uri, principala problemă este cea a spațiului. De fapt, acestea sunt elemente care au sens dacă sunt ușor vizibile și accesibile și, prin urmare, este convenabil să le ții pe aceeași pagină. Dar, și așa fiecare ia câte o felie mare din ecran (chiar și la dimensiunea minimă, în comparație cu ceea ce fac pictogramele aplicației). Nici în acest fel nu sunt ușor de gestionat și ordonat. Prin urmare, cu cea mai recentă personalizare proprie Android, Samsung a introdus Smart Widget-uri. Conceptul este simplu și eficient: utilizatorul poate alege să găzduiască mai multe widget-uri în spațiul unui singur widget, trecând de la unul la altul pur și simplu cu o glisare laterală.

Introdus ca parte a One UI 4.1 la începutul acestui an, Samsung a păstrat inițial Smart Widgets exclusiv pentru smartphone-urile emblematice din seria Galaxy S22. Seria Galaxy Tab S8 a debutat cu One UI 4.1, dar caracteristica lipsea de pe tablete. Firma coreeană chiar a omis Smart Widgets din actualizarea One UI 4.1 pentru alte dispozitive. Seria Galaxy S21 a primit-o, dar niciun alt dispozitiv nu a primit-o.

Smart Widget-uri pe seria Galaxy Tab S8

O astfel de funcție este mai utilă pe ecranele smartphone-urilor decât pe tablete, din cauza problemei de afișare în diagonală. Totuși este o idee interesantă și care este convenabilă pe orice dispozitiv. Până acum însă, Smart Widget-urile erau exclusiv pentru telefoane. Acum însă Samsung a decis să le extindă și la tablete, începând cu seria Galaxy Tab S8.

Conform HDBlog, cea mai recentă actualizare pentru seria Galaxy Tab S8 include și debutul Smart Widget-urilor pe tablete. Prin urmare, acest lucru ar trebui să ajungă mai devreme sau mai târziu la toate tabletele actualizate la One UI 4.1.

Un widget este o aplicație software sau o componentă relativ simplă și ușor de utilizat, creată pentru diferite platforme de software. Cuvântul widget provine din combinația cuvintelor fereastră – gadget / windows – gadget.

Widget-urile inteligente pot avea trei formate diferite: 2×2, 4×1 și 4×2. Widget-ul 2×2 este fix și, prin urmare, nu poate fi redimensionat. Celelalte două pot fi extinse pentru a acoperi întreaga lățime a afișajului. Apăsarea lungă a unui Smart Widget vă va oferi acces la toate opțiunile de personalizare pentru widget-ul afișat, precum și posibilitatea de a-l elimina sau de a adăuga unul nou.

Pentru a te orienta în defilarea între diversele widget-uri, Samsung, la fel ca pe un smartphone, are în partea de jos indicatoare circulare poziționate. Fiecare corespunde unui widget, iar punctul evidențiat indică în mod evident poziția în lista a celui afișat pe ecran.

Seria Galaxy Tab S8 a primit recent actualizarea de securitate din luna mai în Europa. Pentru utilizatorii care nu au primit încă Smart widget-uri, această actualizare ar putea aduce acest lucru. Utilizatorii din seria Galaxy Tab S7 pot primi, de asemenea, widget-uri inteligente cu o nouă actualizare în săptămânile următoare.