Samsung Galaxy Z Fold & Sliding cu suport pentru S Pen

341
Smartphone Galaxy Z Fold & Sliding cu suport Samsung S Pen
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung înregistrează în mod regulat brevete pentru modelele de smartphone-uri cu ecran flexibil. Publicăm aceste brevete pentru că este o modalitate excelentă de a afla ce vrea Samsung în domeniul telefoanelor mobile, chiar dacă unele dintre aceste brevete nu se vor materializa niciodată ca obiect fizic. Samsung a brevetat zilele trecute un smartphone cu ecran retractabil. Ecranul poate fi pliat pentru a-și schimba poziția. Telefonul Samsung Galaxy Z Fold & Sliding are tastatură virtuală și compatibilitate cu S Pen.

Unele telefoane sunt pliabile, cum ar fi Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Altele sunt detașabile, cum ar fi afișajul Samsung Slideable prezentat la începutul acestui an. Săptămâna trecută, prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, am scris despre un smartphone Galaxy Z Fold & Slide. Inginerii de la Samsung au multe idei creative. Desigur, nu toate aceste modele vor apărea pe piață. Vor fi lansate doar acele modele care oferă cea mai bună experiență de utilizare.

Acum, producătorul sud-coreean a primit din nou un brevet pentru un smartphone culisant unic în care poziția ecranului poate fi fixată. Acest lucru creează un dispozitiv foarte versatil care poate fi folosit ca smartphone, tabletă și laptop compact.

Smartphone glisant Samsung Galaxy Z Fold & Sliding cu ecran pliabil

La 10 iunie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO (Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală) pentru un „Dispozitiv electronic capabil să facă operațiuni de pliere și glisare”. Documentația de 83 de pagini a fost aprobată și publicată de WIPO pe 16 decembrie 2021.

În cea mai compactă poziție, smartphone-ul Samsung Galaxy Z Fold & Sliding patentat arată ca un dispozitiv obișnuit. Este un smartphone elegant, cu un raport ratio corp-ecran mare. O margine foarte îngustă a cadrului este vizibilă în partea de sus și de jos. Ecranul este rotunjit la stânga, spre deosebire de partea dreaptă. Utilizatorul poate crește cu ușurință suprafața ecranului, după care zona suplimentară a ecranului este trasă din partea stângă în față.

Raportul ratio sau raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea. Dezvăluie cât de lat sau de înalt este un ecran și nu trebuie confundat cu dimensiunea ecranului, care se calculează măsurând diagonala acestuia în inch.

Există însă o diferență importantă, deoarece de data aceasta Samsung a instalat o balama suplimentară în interior. În acest fel suprafața extinsă a ecranului să poată fi îndoită în poziția dorită. Ecranul lui Samsung Galaxy Z Fold & Sliding poate fi blocat în patru poziții.

Ecranul poate fi folosit plat, oferind utilizatorului un afișaj de dimensiunea unei tablete. În plus, partea suplimentară de afișare poate fi pliată în sus, astfel încât dispozitivul să poată fi folosit ca un notebook compact. La fel ca în cazul unui laptop, utilizatorul poate determina ce poziție vrea, în funcție de utilizare și de lumina incidentă.

Smartphone Samsung Fold și Sliding cu suport S Pen

Interfața cu utilizatorul se schimbă automat în funcție de modul în care utilizatorul folosește dispozitivul. Astfel, partea inferioară a afișajului poate servi pentru afișarea unei tastaturi virtuale. Textul tastat este apoi afișat în partea de sus a ecranului. Mai multe exemple sunt prezentate în imaginile brevetului de mai sus. În documentație se mai precizează că acest telefon Samsung poate fi operat cu un stilou.

Samsung a demonstrat deja cu Galaxy Z Fold 3 că este capabilă să proiecteze un S Pen care este compatibil cu un ecran flexibil. Adăugând suport pentru stilou, utilizatorul poate fi extra productiv și versatil, mai ales că puteți fixa și dispozitivul în mai multe poziții. Acest lucru îl face și un dispozitiv interesant pentru oamenii de afaceri.

În ceea ce privește carcasa, telefonul patentat Samsung Galaxy Z Fold & Sliding este asemănător cu smartphone-ul rulabil Galaxy Z Slide, dintre care am scris în luna august a acestui an. De data aceasta, însă, accentul se pune clar pe diferitele poziții în care ecranul flexibil poate fi pliat.

Documentația de brevet acordă atenție și sistemului de camere. Pentru camera frontală este aleasă o cameră in-display. Această tehnologie este deja disponibilă pe Galaxy Z Fold 3, lansat la jumătatea acestui an. La dispozitivul recent patentat, camera in-display este plasată în colțul extrem din dreapta sus. Aceasta înseamnă că rămâne utilizabilă și atunci când puneți ecranul flexibil în poziție verticală. La îndemână când joci sau faci un apel video.

Desigur, pe spate va fi amplasat și un sistem de camere. Acesta va consta din mai multe lentile de cameră și senzori de imagine, așa cum se precizează în descrierea detaliată. Este un dispozitiv foarte versatil, parțial datorită posibilității de a fixa ecranul după cum doriți. Suportul S Pen înseamnă că puteți lucra foarte productiv pe acest dispozitiv mobil.

Nu știm dacă și când va fi lansat un astfel de telefon

Rămâne neclar când Samsung va introduce primul său smartphone glisant. Online s-a vorbit de ceva vreme că 2022 ar trebui să fie anul în care Samsung va prezenta primul său astfel de smartphone. În luna mai a acestui an, producătorul sud-coreean a înregistrat deja două cereri de marcă asociate, pentru Galaxy Z Slide și Galaxy Z Roll.

Tot mai mulți producători de telefoane intră pe piața pliabilelor. Gândiți-vă la Oppo Find N prezentat săptămâna trecută. De asemenea, Huawei va lansa în curând primul său telefon pliabil, Huawei P50 Pocket, pe lângă Mate X2. Compania Xiaomi a lansat și ea primul său smartphone pliabil anul acesta, Xiaomi Mi Mix Fold. Compania Motorola a lansat mai multe modele pliabile în seria Moto Razr.

Deși marea majoritate a acestor modele de telefoane sunt disponibile în prezent doar în China, este de așteptat ca acest lucru să se schimbe în 2022. Dacă Samsung dorește să-și mențină poziția dominantă pe piața de smartphone-uri pliabile, va trebui să vină în continuare noi telefoane – pe lângă actualizările anuale ale seriei Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. Smartphone-ul Samsung Galaxy Z Fold & Sliding recent brevetat poate fi unul dintre acestea.

SURSĂLetsGoDigital