Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy va fi în Fold 5 și Flip 5

153
Galaxy Z Fold 5 si Galaxy Flip 5 testate pe Geekbench
Sursa foto: glaxyclub.nl

Încetul cu încetul, apar primele detalii despre dispozitivele pliabile de nouă generație de la Samsung. Este vorba despre Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, care vor fi lansate în luna august. Au fost și până acum o mulțime de zvonuri – unele mai credibile decât altele. Dar, totul devine interesant doar atunci când apar detalii verificabile. Aceasta este situația acum, procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy va fi pe cele două viitoare pliabile Samsung.

Pe Geekbench au apărut ieri două telefoane Samsung cu numerele de model SM-F946U și SM-F731U. Primul număr este de la versiunea americană a lui Fold 5, numărul următor este a lui Galaxy Z Flip 5. Geekbench confirmă că cele două pliabile au același procesor ca seria Galaxy S23, potrivit GalaxyClub. Este vorba despre Snapdragon 8 Gen 2 „For Galaxy”, cu o frecvență de 3,36 GHz.

Apariția celor două pe site-ul de referință Geekbench dezvăluie un prim set de specificații tehnice ale ambelor dispozitive. Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 au obținut puțin peste 2.000 de puncte în testele single-core. În cel multi-core au atins un scor de 5.213 puncte Fold-ul și 5.022 puncte Flip-ul.

Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy pe viitoarele pliabile Samsung

Cel mai important aici este că vedem pe Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 rulând pe procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Vitezele arată, de asemenea, că se referă la varianta special reglată a Samsung – exact așa cum este în seria Galaxy S23. Telefoanele Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 din 2022 aveau un procesor care era o versiune îmbunătățită a cipurilor aflate pe seria Galaxy S22. Este vorba despre Snapdragon 8+ Gen 1. Pe de altă parte știm din seria Galaxy S23 că Snadragon 8 Gen 2 “Pentru Galaxy” este un cip rapid și excelent optimizat. Acest lucru îl face o alegere logică pentru următorul Flip and Fold.

Potrivit Encicloperiei Britanice, Aristotel (născut 384 – mort 322 Î.HR) filosof și om de știință grec antic, una dintre cele mai mari figuri intelectuale ale istoriei occidentale, a fondat, printre altele, fizica, logica formală, etica și retorica.

Tot de pe Geekbench vedem că Galaxy Z Flip 5 are 8GB de memorie RAM la bord. În schimb, Galaxy Z Fold 5 este echipat cu 12GB de RAM. Sunt șanse mari să apară și versiuni de dispozitiv cu mai multă memorie RAM – în special pentru Fold. Totuși această informație este un bun indiciu al configurației pe care o vor avea modelele de bază.

Deși încă nu se știe nimic oficial, Samsung are un program de lansare bine stabilit de ani de zile. Seriile Galaxy Note – până în 2020 – și de atunci încoace telefoanele pliabile, au fost lansate în luna august. Evenimentul Galaxy Unpacked a avut loc întotdeauna la începutul acelei luni în ultimii ani. Cu aceasta, se pare că anul acesta data de lansare a celor două pliabile va fi în a doua jumătate din august.