Snapdragon 8 Gen 3 posibil pe Galaxy S24+ în majoritatea țărilor

260
Galaxy S24+ with Snapdragon 8 Gen 3 in most countries
Sursa foto: via androidheadlines.com

Până acum știam că Samsung Galaxy S24+ va fi livrat cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3 doar în SUA și Canada. Se pare că nu este așa. Săptămâna trecută a apărut un zvon că Samsung ar putea livra la nivel global pe Galaxy S24+ cu procesorul Snapdragon 8 Gen 3.

O fișă de specificații apărută online a viitoarei serii a sugerat acest lucru. Deși nu avem o confirmare oficială Samsung, acest lucru pare din ce în ce mai probabil. Noua informație, via AndroidHeadlines, sugerează că Samsung Galaxy S24+ alimentat de Snapdragon va fi disponibil și pentru alte piețe decât ne așteptam inițial, acolo unde trebuia să fie livrat cu Exynos 2400.

În 2023, Samsung a echipat toate cele trei modele din seria Galaxy S23 cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2. Nu a existat o variantă cu cip Samsung Exynos. Compania nici măcar nu a lansat un chipset emblematic Exynos. Dar, că este bine sau rău, acum revine procesorul emblematic Samsung Exynos. Gigantul coreean a anunțat deja Exynos 2400, succesorul lui Exynos 2200 care a alimentat gama seria Galaxy S22 pe unele piețe.

Cu toate acestea, în timp ce Samsung livrează de obicei întreaga serie cu același cipset într-o regiune – în principal, Snapdragon în SUA, Canada și China și Exynos în restul lumii, în acest an urmează o altă cale. Cele mai recente dovezi sugerează că Galaxy S24 Ultra va primi Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global. Celelalte două modele mai mici era de așteptat să aibă o strategie dual-cip similară cu seria Galaxy S22.

Canada este a doua țară ca mărime din lume (9,98 milioane km²), după Rusia. Fără lacurile sale, Canada ar fi doar a patra țară ca mărime din lume. Singurul vecin terestru este SUA. Animalul național al Canadei este castorul.

Acum am aflat că modelul „Plus” va fi lansat cu Snapdragon și în afara SUA, Canada și China. Sigur telefonul va fi lansat cu Snapdragon 8 Gen 3 în India, doar Galaxy S24 va primi aici procesorul Exynos 2400. Mai mult, S24+ alimentat cu Snapdragon a fost confirmat și pentru Orientul Mijlociu. De asemenea, pe X, cunoscuții @tarunvats33 și Ahmed Qwaider au scris că Samsung va livra telefonul cu procesorul Qualcomm în majoritatea celorlalte țări. Acest cuvânt „majoritatea” este totuși cheia. Din câte se pare Galaxy S24+ nu va fi livrat cu procesor Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global. Va ajunge cu cipul Exynos 2400 pe unele piețe.

Recent am aflat prețurile pentru Galaxy S24 și Galaxy S24+ în comparație cu modelele din 2023 din Europa. Prețurile sunt mai mici în ciuda faptului că acesta din urmă va crește de la 8GB de RAM la 12GB RAM. Dacă ar fi să speculăm, este posibil ca acest lucru să fi fost posibil datorită utilizării unui procesor Exynos. Vom avea confirmarea oficială destul de repede, seria Galaxy S24 va debuta pe 17 ianuarie.