Avem specificațiile viitoarei tablete Samsung Galaxy Tab S7+

646
Sursa Foto: sammobile.com

Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ vor fi ofertele Samsung de tablete pilot pentru 2020. Duo-ul Tab S7 urmează să fie prezentat alături de Galaxy Note 20 seria pe 5 august, la Samsung Galaxy Unpacked. Până acum au apărut mai multe informații despre cele două tablete, inclusiv cum ar putea arăta și unele dintre specificațiile lor de bază.

Acum, din surse de încredere citate de SamMobile avem toate specificațiile tabletei Galaxy Tab S7+. Poate cel mai important, tableta va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ și suport 5G. Am scris de mai multe ori că Tab S7 și S7+ vor avea afișaje de 11 inch și 12,4 inch. Acum știm sigur că cel puțin ecranul Super AMOLED a lui Tab S7+ va avea o rezoluție de 2.800 pe 1.752 pixeli. Aceasta echivalează cu o densitate de pixeli de aproximativ 267 ppi.

S Pen la bord pe duo-ul Galaxy Tab S7

Ecranul va suporta, evident, S Pen. Acesta va avea Bluetooth integrat, astfel încât să poată fi folosit ca telecomandă, cum este pe Galaxy Tab S6. Nu putem confirma dacă stiloul va avea funcționalitate gestuală, cum are stiloul S Pen aflat pe seria Galaxy Note 10 sau dacă va suporta funcții precum funcționalitatea îmbunătățită a indicelui care va debuta pe Galaxy Note 20

Varianta mai rapidă a procesorului Snapdragon 865+, oficializată de Qualcomm în urmă cu doar câteva zile va fi la bord. Este primul cip-set mobil care a depășit bariera de 3GHz! Snapdragon aduce și performanță GPU cu 10% mai rapidă față de 865. Conform SamMobile, va fi asociat cu 6GB sau 8GB de memorie RAM, cu 128GB și, respectiv, 256GB de stocare. Fără îndoială, va fi inclus un slot microSD, deși informațiile pe care le-am primit nu menționează unul.

Coreea de Sud, China, Statele Unite, Marea Britanie și Germania sunt pe primele locuri din lume în construirea și implementarea tehnologiei 5G. În Coreea de Sud viteza medie de descărcare 5G este de 224 Mbps sau de 4,2 ori mai rapidă decât viteza de descărcare 4G.

De asemenea, am aflat că varianta Galaxy Tab S7+ 5G va suporta doar benzi de frecvență Sub-6 GHz. Asta înseamnă, de exemplu că utilizatorii operatorului de telefonie mobilă Verizon din SUA nu vor putea utiliza rețeaua 5G a acestuia. Este posibil ca Samsung să facă o excepție și să construiască o variantă personalizată pentru Verizon,  așa cum s-a întâmplat cu Galaxy S20. Lipsa de suport pentru benzile mm-Wave nu ar trebui să fie o problemă pentru operatorii din alte țări.

Baterie de 10.090 mAh, camere duale spate

Variantele 4G LTE cât și cele 5G au o baterie de 10.090 mAh sub capotă cu încărcare rapidă de 45W. Confirmarea a venit recent, dar nu exista inițial informații despre o încărcare super rapidă 45W. Apple iPad Pro, care va fi concurentul direct pentru Galaxy S7+, acceptă viteze de încărcare de până la 35W.

La fel ca Galaxy Tab S6 și Galaxy Tab S7+ va avea două camere foto la spate. Este o configurație formată din camere de 13MP și 5MP, pe partea din față există o cameră de 8 MP. Samsung Galaxy Tab S7+ va rula sistemul de operare Android 10 și One UI 2.5 din cutie. Ce fe de caracteristici ale interfeței Samsung One UI 2.5 este în mare măsură necunoscut. Se știe doar că va oferi suport pentru utilizarea gesturilor de navigație Google în lansatoarele terților.

În sfârșit, pe tabletă există un senzor de amprentă în-display. Nu știm dacă va fi un senzor optic sau un senzor cu ultrasunete precum cel de pe seria Galaxy S10, Note 10 și S20. Dacă ar fi să ne dăm cu presupusul, am spune că Samsung va rămâne la senzorul optic. Nu este deloc un lucru rău, deoarece cititorul de amprente optice pe care compania îl folosește în 2020 a fost îmbunătățit masiv față de cel pe care l-a folosit anul trecut.