Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

633
Au aparut specificatiile la Galaxy Watch 4 Classic si Galaxy Watch 4
Sursa Foto: androidheadlines.com

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine, acum, site-ul german WinFuture a împărtășit specificațiile viitoarelor smartwatch-uri Samsung. Ambele modele vor fi lansate miercuri 11 august la Galaxy Unpacked 2021.

Având în vedere istoricul sursei, am spune că aceste specificații sunt reale. Galaxy Watch 4 Classic vine în două variante, cu opțiuni de 42 mm și 46 mm. În același timp Samsung Galaxy Watch 4 va fi disponibil în variante de 40 și 44 mm, conform Android Headlines. Apariția modelelor în două variante nu este ceva neobișnuit pentru ceasurile inteligente Samsung.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

  • Galaxy Watch 4 Classic – 42 mm
  • Galaxy Watch 4 Classic – 46 mm

Varianta mai mică va avea un ecran de 1,19 inch (30,23 milimetri), varianta mai mare va include un panou de 1,36 inch (34,54 mm). Ambele afișaje vor fi rotunde, cele două ceasuri vor arăta la fel, cu excepția diferenței de dimensiune. O altă diferență se datorează  bateriei. Ceasul mai mic va include o baterie de 247mAh. Galaxy Watch 4 Classic de 46 mm va avea o baterie de 361mAh. Durata de viață a bateriei se pare că este de până la șapte zile! Mai mare decât la Galaxy Watch 3.

Dimensiunile variantei de 42 mm sunt 41,5 x 41,5 x 11,2 mm, în timp ce modelul de 46 mm va măsura 45,5 x 45,5 x 11 mm. Greutatea ceasului mai mic este încă necunoscută, modelul mai mare va cântări 110 grame. Acestea sunt toate diferențele dintre ele, restul specificațiilor sunt aceleași pentru ambele modele.

Google Pay este un sistem de plăți online dezvoltat de Google care permite utilizatorilor să efectueze plăți cu smartphone-uri, ceasuri inteligente sau tablete care rulează sistemul de operare Android. A fost lansat ca Android Pay în 2015, din 2018 devenind Google Pay.

Samsung Exynos W920 cu 1,5GB RAM și 16GB stocare, va alimenta pe Galaxy Watch 4 Classic. Ceasul va include un afișaj AMOLED cu rezoluție de 450 x 450 pixeli, cu protecție Gorilla Glass. Wear OS 3.0 și interfața One UI Watch vor fi preinstalate.

Bluetooth 5.0 va fi la bord alături de Wi-Fi, NFC și GPS. Atât Google Pay, cât și Samsung Pay vor fi acceptate. Va fi inclus un senzor de ritm cardiac, SpO2 și monitorizarea somnului printre altele. Certificarea 5ATM și IP68 plus ratingul MIL-STD-810G vor garanta calitatea construcției ceasului. Nu va lipsi coroana rotativă, una fizică.

Samsung Galaxy Watch 4

  • Samsung Galaxy Watch 4 – 40 mm
  • Samsung Galaxy Watch 4 – 44 mm

Din punct de vedere tehnic, există diferențe foarte mici între variantele Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Ambele smartwatch-uri vor avea aceleași baterii ca modelul Classic. Certificarea cu standardul militar american MIL-STD-810G nu va lipsi și va fi însoțită de ratingul 5ATM și certificarea IP68. Carcasele vor avea aceeași construcție fiind din aluminiu și oțel inoxidabil. Nu știm încă dacă va fi disponibilă și o variantă din titan.

Cu ambele modele Samsung se concentrează și asupra caracteristicilor de sănătate. Samsung se bazează pe diferiți senzori pentru măsurarea ritmului cardiac, a conținutului de oxigen din sânge și a unei electrocardiograme (EKG). Pentru monitorizarea stării de sănătate, oferă urmărirea somnului, detectarea căderilor, previziuni și înregistrări pentru ciclul menstrual și urmărirea a peste 40 de activități sportive. Mai multe dintre ele sunt recunoscute automat atunci când sunt efectuate. În plus, se vorbește despre o „analiză a compoziției grăsimii corpului în 15 secunde”.