Posibil sticlă flexibilă Corning pe viitoarele telefoane pliabile Samsung

589
Posibil sticla flexibila Corning Gorilla Glass pe viitoarele telefoane pliabile Samsung
Sursa Foto: via gizmochina.com

Corning a ajuns la stadiul final de dezvoltare pentru sticla flexibilă destinată viitoarelor smartphone-uri pliabile. Compania din SUA a făcut anunțul la începutul săptămânii trecute, făcând compania un posibil viitor furnizor pentru smartphone-urile pliabile Samsung.

Potrivit site-ului tehnic sud-coreean TheElec, citat de GizmoChina, Corning a lansat propria sticlă flexibilă pentru telefoane pliabile. Acum Corning Gorilla Glass va concura cu germanii de la Schott pentru a furniza această sticlă companiei Samsung. Potrivit unui purtător de cuvânt al Corning, compania se află în prezent în etapa finală a dezvoltării soluțiilor de acoperire din sticlă pliabilă. Conform Corning, producția în serie și comercializarea urmând să înceapă din 2021.

Posibil sticlă Corning Gorilla pe telefoanele pliabile Samsung

Sticla pliabilă este aplicată ca un ultim strat pentru a proteja ecranul și a crește rezistența acestuia. Pentru telefoanele pliabile Samsung sticla este furnizată de compania germană Schott. Prelucrarea sticlei pliabile UTG se face de către compania Dowoo Insys și apoi este furnizată la Samsung Display pentru a o combina cu panoul. Samsung Display este singura companie din lume care produce panouri pliabile. Ecranele de pe Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 folosesc această sticlă.

În septembrie 2020, compania Corning Gorilla Glass a spus că testează sticla pliabilă și intenționează să o lanseze oficial în următoarele 12 luni. În acest moment, Schott este singurul furnizor de sticlă de substrat utilizată în ecranul din sticlă ultra subțire (UTG) realizat de Samsung Display pentru smartphone-urile pliabile. Cu toate acestea, pentru ecranele Super AMOLED, filiala Samsung Display folosește sticlă Gorilla Galss. Corning Gorilla Glass Victus (Gorilla Glass 7) este ultimul și ce cel mai rezistent model de sticlă produs de Corning. Echipează modelele din seria Galaxy Note 20.

Schott AG este o companie multinațională germană specializată în fabricarea de sticlă. A fost fondată în 1884 la Jena, Germania, de către Otto Schott, Ernst Abbe, Carl Zeiss și Roderich Zeiss. Din primii ani a furnizat sticlă pentru microscoape și telescoape companiei Carl Zeiss.

Lansarea sticlei de la Corning va duce, de asemenea, la o concurență în creștere pentru procesarea sticlei de acoperire. În prezent, Samsung Display a semnat un contract de achiziție exclusiv pe trei ani cu Schott pentru substraturile lor de sticlă. Cu toate acestea, Samsung Electronics consideră că acest contract exclusiv va limita șansa de a reduce prețurile ecranelor pliabile. Samsung vrea și un alt furnizor pentru aprovizionare, iar achiziționarea de substraturi de sticlă Corning este avută în vedere.