SUA continuă să țină Huawei sub embargo, Honor este în vizor

417
SUA continua sa tina Huawei sub embargo Honor este in vizor
Sursa Foto: winfuture.de

Administrația Biden a declarat că Guvernul SUA nu se va feri să ia noi măsuri împotriva Huawei dacă va fi necesar. Secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, a declarat vineri că administrația Biden va lua măsuri suplimentare împotriva companiei chineze de telecomunicații Huawei Technologies, dacă este necesar, după ce unii parlamentari republicani au făcut presiuni pentru acest lucru.

Conform site-ului german WinFuture, care citează agenția de știri Reuters, Gina Raimondo, care este responsabilă de sancțiunile împotriva Huawei din poziția sa, a anunțat recent că ar putea fi luate măsuri dure împotriva companiei din China dacă acest lucru ar deveni necesar. Ea a amenințat compania chineză în mod indirect și a răspuns la presiunile politicienilor din Partidul Republican.

Washington-ul spune că Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale din mai multe motive. Administrația Trump și acum Biden, au făcut presiuni asupra altor țări să nu folosească echipamente Huawei în rețelele 5G de generația următoare. Au fost invocate legăturile Huawei cu guvernul și armata chineză. Casa Albă spune că acest lucru face compania susceptibilă la „presiunea guvernului chinez de a participa la spionaj”. Chiar și Germania a descoperit dovezi ale implicării Huawei în acțiuni de spionaj.

Huawei tot sub sancțiuni din partea administrației SUA

Potrivit lui Raimondo, Huawei rămâne vulnerabil la presiunile guvernului chinez care ar putea determina compania să aibă acțiuni de spionaj. Raimondo a arătat că autoritatea ei poate lua măsuri dure împotriva companiei chineze și că acest lucru a fost implementat. Republicanii nu trebuie să fie îngrijorați de faptul că guvernul Biden nu este pregătit să pună pe Huawei la colț. Dacă este necesar, se vor face mai multe împotriva companiei chineze, a declarat secretarul american.

Dacă Raimondo este pe punctul de a pune și pe Honor pe listă nu se știe exact în acest moment. Honor a fost o filială Huawei și de curând s-a separate de aceasta. Gina Raimondo a spus că vor continua dezbaterile privind controlul exporturilor de produse și tehnologii din SUA. Abia în 14 august membrii republicani ai Camerei Reprezentanților SUA au cerut ca Honor să fie plasată pe lista de entități indizerabile.

Honor este un brand din China fondat în 2013 și deținut de Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. A fost deținut anterior de Huawei Technologies. Honor oferă telefoane, tablete, notebook-uri și articole portabile.

La acea vreme, s-au referit la informații potrivit cărora Honor avea acces la toate produsele și software-uri cu semiconductoare la care nu ar fi avut acces fără a fiun spin-off Huawei. Cu toate acestea, spre deosebire de Huawei, Honor nu vinde momentan stații de bază sau alt hardware pentru configurarea și operarea rețelelor celulare. În schimb Honor vinde dispozitive finale utilizate în rețele, cum ar fi smartphone-uri, tablete și notebook-uri.

Recent Ministerul Apărării din Lituania a recomandat consumatorilor să evite cumpărarea telefoanelor mobile produse în China. Ministerul a sfătuit utilizatorii care au deja astfel de telefoane să le arunce. Acest lucru vine după ce un raport guvernamental a constatat că dispozitivele aveau capacități de cenzură încorporate.