Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra scoase din Geekbench din cauza GOS

233
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Site-ul de referință Geekbench a scos pe Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra de pe site din cauza manipulării benchmark-ului. Aceasta este cea mai recentă evoluție din controversata saga Game Optimization Service (GOS) în care compania coreeană a fost implicată de la începutul acestei luni.

GOS este un serviciu încorporat pe care Samsung l-a dezvoltat pentru a optimiza performanța de joc a dispozitivelor sale. În esență, accelerează performanța aplicațiilor de joc ori de câte ori este posibil, de dragul eficienței bateriei și al gestionării termice. Din păcate, este activat în mod implicit și nu există nicio modalitate de a-l dezactiva. Chiar dacă vrei să prioritizezi performanța față de orice altceva, nu poți.

Geekbench vede asta ca o manipulare a rezultatelor de referință. Compania a interzis deja dispozitivele din seria Samsung Galaxy S22, Galaxy S21, Seria Galaxy S20 și Galaxy S10 pentru aceasta. Dar se pare că acestea nu sunt singurele dispozitive Galaxy afectate de GOS. Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra limitează, de asemenea, artificial performanța unor aplicații.

Geekbench elimină de pe site și pe Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra

Conform AndroidHeadlines, site-ul AndroidPolice au testat duo-ul Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra cu aplicația Geekbench autentică și una deghizată numită Gensin Impact pentru ca dispozitivele să o identifice ca o aplicație de joc. Ei au descoperit că scăderea performanței single-core a fost de până la 24% în cazul celui din urmă. Performanța multi-core a scăzut, de asemenea, cu până la 11%. Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S5e nu au prezentat diferențe în scorurile de referință între cele două versiuni pe Geekbench.

Geekbench folosește un sistem de punctare care separă performanța single-core și multi-core și sarcinile de lucru care se presupune că simulează scenarii din lumea reală. Geekbench este disponibil pentru macOS, Windows, Linux, Android și iOS.

Acest lucru arată că Samsung limitează performanța aplicațiilor, care este o formă de manipulare a benchmark-urilor. Ca atare, Geekbench a scos modelele din seria Samsung Galaxy Tab S8 (Galaxy Tab S8+ și Tab S8 Ultra) de pe platformă. Nu este clar dacă modelul mai mic, Galaxy Tab S8, a fost și el eliminat de pe Geekbench.

Samsung a lansat deja o actualizare care le permite utilizatorilor să dezactiveze GOS dacă doresc să acorde prioritate performanței față de orice altceva. Actualizarea este disponibilă în prezent pentru seria Galaxy S22, dar trebuie să ajungă în curând și la alte dispozitive afectate. Cu toate acestea, chiar dacă noul pachet software rezolvă lucrurile, Geekbench nu restaurează niciunul dintre aceste dispozitive. Politica actuală a companiei menține dispozitivele manipulate interzise permanent.

Între timp, dacă utilizați oricare dintre smartphone-urile sau tabletele Samsung afectate, vă vine o actualizare de software. Ar trebui să ajungă la toate unitățile eligibile din lume în următoarele câteva săptămâni. Să sperăm că Samsung și-a învățat lecția.