Acasă Stiri Ce telefoane Samsung Galaxy vor primi Android 12 și când?

Ce telefoane Samsung Galaxy vor primi Android 12 și când?

Tot mai mulți ne întreabă ce telefoane Samsung Galaxy vor primi actualizarea la Android 12 în 2021 și 2022? Datorită politicii previzibile de actualizare a Samsung, este deja în mare măsură clar ce dispozitive vor primi în curând următoarea versiune a sistemului de operare Android.

Deocamdată lansarea actualizării pentru Android 11 nu este încă completă. Dar și așa multă lume se gândește deja la sistemul de operare Android 12? Cel puțin momentan nu este posibil, nici nu a fost lansat oficial. De fapt este în program beta restrâns pentru dezvoltatori și cel mai probabil va ateriza undeva prin luna septembrie.

În ultimii ani, politica de actualizare a Samsung a devenit foarte previzibilă. În plus, Samsung însuși a făcut câteva promisiuni foarte clare în ultimele luni. De exemplu, un număr de telefoane primesc oficial trei actualizări majore pentru Android – și știm care sunt acestea.

Când vine actualizarea Android 12?

Știm și ce modele că vor primi cel puțin două upgrade-uri Android, conform GalaxyClub. Chiar dacă Samsung nu le-a menționat în mod specific în lista dispozitivelor care vor primi trei upgrade-uri, știm totuși că vor fi eligibile pentru actualizarea Android 12. De asemenea, putem oferi o indicație aproximativă a momentului în care dispozitiv va primi actualizarea pe baza modelelor de lansare Samsung.

Android 12 va fi a douăsprezecea versiune majoră de Android, sistemul de operare mobil Google. Prima previzualizare pentru dezvoltatori a fost lansată pe 18 februarie 2021. Sunt planificate patru versiuni beta înainte de lansare.

Când vine de fapt Android 12? Desigur, va dura ceva timp până când puteți instala Android 12 pe Galaxy. În acest moment, noua versiune a sistemului de operare este încă în faza „ Previzualizare dezvoltator” la Google. Lansarea oficială pentru Android 12 este așteptată în toamnă. Primele smartphone-uri Samsung care vor primi Android 12 vor fi cele din seria Samsung Galaxy S21. Vor urma apoi mai multe dispozitive emblematice și apoi celelalte serii. Din păcate, aceste programe beta nu sunt accesibile din România, dar oferă o imagine de ansamblu bună a ceea ce va face Samsung cu Android 12 și interfața One UI.

Aceste telefoane și tablete Samsung primesc actualizarea Android 12:

 • Seria S21 *: Galaxy S21 / Galaxy S21+ / Galaxy S21 Ultra (mai târziu în 2021)
 • Seria S20 **: Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra / Galaxy S20 FE (mai târziu în 2021)
 • Seria S10 ***: Galaxy S10 / Galaxy S10+ / S10e / S10 Lite (începutul lui 2022)
 • Seria Z 2020 **: Galaxy Fold / Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Flip (începutul lui 2022)
 • Seria Note 20 **: Galaxy Note 20 / Note 20 Ultra (începutul anului 2022)
 • Seria Note 10 ***: Galaxy Note 10 / Note 10+ / Note 10 Lite (începutul lui 2022)
 • Seria A 2021 *: Galaxy A32 / Galaxy A52 / Galaxy A72 (începutul lui 2022)
 • Seria A 2020 **: Galaxy A12 / Galaxy A21s / Galaxy A31 / Galaxy A41 / A42 / Galaxy A51 / Galaxy A71 (primăvară / vară 2022)
 • Seria M 2020 **: Galaxy M11 / Galaxy M21 / Galaxy M31 (primăvara anului 2022)
 • Seria Xcover: Galaxy Xcover 5 * / Galaxy Xcover Pro ** (primăvara lui 2022)
 • Seria Tab S7 **: Galaxy Tab S7 / Tab S7 + (primăvara anului 2022)
 • Seria Tab S6: Galaxy Tab S6 *** / Galaxy Tab S6 Lite ** (vara lui 2022)
 • Alte tablete: Galaxy Tab A7 (2020) ** / Galaxy Tab Active 3 ** (vara lui 2022)
 1. * Android 12 va fi primul upgrade major
 2. ** Android 12 va fi al doilea upgrade major
 3. *** Android 12 va fi al treilea upgrade major pentru aceste dispozitive

Ce telefoane probabil nu vor primi Android 12: inclusiv Galaxy A50

Desigur, există câteva telefoane sau tablete care încă au (sau mai trebuie să obțină) Android 11. Acestea ce mai probabil nu mai primesc Android 12. De exemplu, dispozitivele din seria A din 2019 – cum ar fi Galaxy A50 – nu au fost menționate atunci când Samsung și-a anunțat politica de trei ani. În plus, aceste modele au primit deja două upgrade-uri majore de Android, exact cum a fost promis. Nu ne bazăm pe faptul că va primi Android 12.

Desigur, telefoanele sau tabletele care nu au Android 11 nu vor primi nici Android 12. Gândiți-vă la seria Galaxy S9, Galaxy Note 9 sau la seria Galaxy A din 2018. Și sunt telefoane foarte bune aici, în special modelele din seria Galaxy S9 și excelentul Samsung Galaxy Note 9.

Ce face viitorul sistem de operare pe telefoanele Galaxy?

La urma urmei, aceasta rămâne întrebarea pentru o vreme: ce va aduce Android 12 telefoanelor Samsung? În termeni concreți, această întrebare ar trebui să fie de fapt: ce inovații sau modificări va aduce One UI 4 în viitor? Deoarece Samsung a legat din ce în ce mai multe funcții de propria interfață One UI în ultimii ani, este întotdeauna o problemă de așteptare pentru a vedea ce funcții noi vor apărea în actualizările Samsung.

Unele dintre aceste funcții includ compresie video și imagine mai eficientă pentru a vă salva datele; Copierea și lipirea mai ușoară; Caracteristici audio îmbunătățite; Suport mai bun pentru tablete, telefoane pliabile și televizoare; Modificări ale navigării prin gesturi; Un meniu de notificare reproiectat și blocări la notificările repetate.

Mai sunt zvonuri despre o opțiune de reducere a culorilor care vă va permite să reduceți contrastul pe ecran. Android 12 vă permite să micșorați pictogramele aplicației pentru a adăuga mai multe pe ecranul de pornire; Modificările de securitate vă permit să blocați aplicațiile de la utilizarea camerei și a microfonului cu ușurință; Playerul media cu ecran de blocare va arăta ușor diferit; Puteți trimite parole Wi-Fi către telefoanele din apropiere; Veți putea adăuga emoji și scrie la capturi de ecran și veți putea face capturi de ecran cu derulare. Sigur despre acestea știm, dar la fel de bine cele de mai sus pot fi doar vârful aisbergului. Până în septembrie vom afla mai multe.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...