Trei telefoane Samsung în top 10 cele mai vândute în 2023

150
Galaxy A14 5G
Sursă foto: Samsung Newsroom

Zilele trecute compania de cercetare de piață Canalys a publicat un clasament la celor mai bine vândute telefoane din 2023. Seria Galaxy S23 nu se vede nicăieri, dar asta nu este chiar surprinzător. Din studiul Canalys vedem că Apple și Samsung ocupă primele zece locuri în acest top. Apple iPhone 14 Pro Max este pe primul loc, Samsung nu a apărut doar pe locul șase, cu Samsung Galaxy A14 5G.

Potrivit Canalys, top 10 cele mai livrate telefoane la nivel mondial în 2023 a fost compus din 3 dispozitive Samsung și 7 de la Apple. Compania Samsung nu apare în acest top decât pe poziția a șasea, potrivit AndroidCentral. Surprinzător sau nu, acest loc este ocupat de Samsung Galaxy A14 4G cu 21 de milioane de unități. Al optulea și al nouălea loc au fost ocupate Galaxy A54 5G și Galaxy A14 5G, cu 20 de milioane și, respectiv, 19 milioane de unități livrate.

Galaxy A54 are un preț mai mult decât dublu față de prețul Galaxy A14. Este pentru prima dată după destul timp când Samsung reușește să includă un dispozitiv mai scump în această listă. În 2021, de exemplu, Samsung avea cel mai popular telefon din lume pe Galaxy A12.

Canalys este o firmă de cercetare care oferă servicii companiilor din electronică și tehnologie. A fost fondată în 1998 și are sediul în Singapore. Printre clienți sunt AT&T, Samsung, Apple, Broadcom, Disney, Hewlett-Packard, Google și IBM.

Apple ocupă locurile de la unu la cinci în top 10 cele mai livrate telefoane din 2023. Cel mai livrat telefon la nivel mondial în 2023 a fost Apple iPhone 14 Pro Max, cu 34 de milioane de unități. A fost urmat de cel mai recent iPhone 15 Pro Max, cu 33 de milioane. În top cinci mai sunt Apple iPhone 14, iPhone 14 Pro și iPhone 13. Pe locul șase este Galaxy A14 4G cu același același număr livrări ca Apple iPhone 15 Pro.

Sursă foto: Calalys

Canalys adaugă că rezultatele din 2023 marchează primul an „în care un model de iPhone Pro a intrat în clasamentul anual al celor mai multe modele de smartphone-uri livrate”. Canalys spune că acest lucru ar putea semnala o schimbare pozitivă a poziției pieței față de modelele premium.

În ciuda faptului că Canalys a remarcat o potențială schimbare a pieței către modele premium, telefoanele ieftine Samsung s-au vândut bine pe tot parcursul anului. Canalys a spus că cererea consumatorilor pentru smartphone-uri „a crescut ușor” în 2024. A observat acest lucru după lansarea seriei Galaxy S24. Samsung a avut vânzări mari în „segmentului premium” din acest an și datorită adăugărilor Galaxy AI.