Doar două telefoane Samsung între cele mai bine vândute din lume în 2022

355
Doar doua telefoane Samsung intre cele mai bine vandute din lume in 2022
Sursa foto: via phonearena.com

Știm cine este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume și nu de ieri sau de alaltăieri: Samsung. Totuși, în ultimii ani Apple a avut mai multe telefoane în top 10 cele mai bine vândute din lume. La fel s-a întâmplat și în 2022, potrivit Counterpoint Research. Compania din Cupertino a avut opt telefoane în top 10 cele mai bine vândute din 2022. Samsung a avut doar două.

Opt se întâmplă să fie numărul incredibil de iPhone-uri care s-au dovedit extrem de populare în întreaga lume în 2022. Cu un an înainte, Apple a avut în acest top șapte telefoane. Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max, care Apple le-a întrerupt după lansarea seriei iPhone 14 sunt și ele pe această listă. În același timp lipsesc modelele Apple iPhone 13 Mini sau Apple iPhone 14 Plus.

Singura altă marcă prezentă în Global Top 10 Best-sellig 2022, realizat de Counterpoint Research, este în mod nesurprinzător, Samsung. Dar, trebuie remarcat că, la fel ca în 2021, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume nu a reușit să-și transforme cele mai avansate (și mai scumpe) modele Galaxy în succese la nivel de iPhone.

Apple are opt iPhone-uri în top 10 cele mai vândute din lume în 2022, Samsung două

Da, iPhone 13 „obișnuit” a fost cel mai mare succes mobil din 2022. A fost urmat la o distanță destul de mare de iPhone 13 Pro Max și iPhone 14 Pro Max. Cum a arătat podiumul global la sfârșitul anului 2021? Oarecum asemănător, deși iPhone 12 non-Pro a fost urmat mai îndeaproape de iPhone 12 Pro Max și de modelul de bază iPhone 13.

Sursă foto: CounterpointResearch

În top 10 cele mai bine vândute telefoane din lume au intrat și Samsung Galaxy A13, pe locul patru, dar și Samsung Galaxy A03 pe locul zece. În afară de Apple și Samsung niciun alt producător de telefoane mobile din lume nu a mai prins primele zece locuri. Poate surprinzător sau poate nu, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ sau Galaxy S22 nu apar în acest clasament, Potrivit PhoneArena.

PhoneArena este un site fondat în 2001 și are sediul la Varna, Bulgaria. Este unul din cele mai mari site-uri web dedicate telefoanelor mobile. Are și redactori români. PhoneArena o audiență de peste 5 milioane de cititori lunari în SUA.

În 2021 cel mai bine clasat telefon Samsung a fost Galaxy A12. Și acest model a bătut ca vânzări la nivel global telefoane emblematice de atunci, seria Galaxy S21, dar și modelele mid-range foarte populare din seria Galaxy A52.

Dezamăgitor pentru Samsung este faptul că modelele de gamă medie superioară, cum ar fi Galaxy A53 5G, au în zilele noastre mult mai puțin succes decât iPhone-urile ultra-premium Pro Max. Global Top 10 Best-sellig 2022 este un loc unde toți ceilalți producători se înclină în fața Apple și Samsung în ceea ce privește popularitatea telefoanelor mobile.