Telefoane și tablete Samsung Galaxy care nu vor mai primi actualizări

183
Telefoane si tablete Samsung care nu vor mai primi actualizari
Sursa foto: galaxyclub.nl

În general ne bucurăm de o lungă perioadă de actualizări de securitate cu telefoanele Samsung Galaxy. Aceasta s-a extins acum până la patru ani de actualizări de Android și cinci ani de actualizări de securitate chiar și pe telefoane noi mai ieftine. Dar, la un moment dat și aceste actualizări se termină. Acum am aflat că Samsung va elimina o serie de telefoane și tablete din lista de actualizări luna aceasta. Aceste dispozitive au ajuns la sfârșitul perioadei de suport. De acum înainte nu vor mai primi actualizări.

Indiferent de cât de des scriem despre politica de actualizare mereu îmbunătățită a Samsung, există întotdeauna dispozitive Galaxy care se apropie de sfârșitul perioadei de suport. Recent am publicat o listă extinsă în care ați putut vedea când Galaxy-ul dvs. va primi actualizări și upgrade-uri. Au existat acolo și telefoane care, de fapt, se apropie deja de sfârșitul acestei perioade.

Dispozitive Galaxy care vor fi scoase de pe lista de actualizări

Galaxy A40 și Galaxy A10 au fost lansate de Samsung în primăvara lui 2019. Iar dispozitivele sunt acum, patru ani mai târziu, la sfârșitul perioadei de suport. Luna trecută, Samsung Galaxy A50 a avut deja aceeași soartă. Ne așteptăm să scriem același lucru despre alte dispozitive din aceeași generație în următoarea perioadă. Este vorba despre Galaxy A20e, Galaxy A70 și Galaxy A80. Dar deocamdată, acele telefoane figurează în continuare pe lista oficială de actualizări a Samsung. Samsung Galaxy A24, de exemplu, va primi 4 ani de actualizări Android și cinci ani de actualizări de securitate!

La un număr de model Samsung (SM-A546B/DS) literele SM înseamnă Samsung Mobile. Litera A vine de la seria Galaxy A. Numărul 546 este alocat respectivului model Galaxy A54. Litera B reprezintă zona unde este vândut. DS înseamnă dual-SIM.

Prin urmare, numărul de telefoane care se încadrează în această listă în această lună este limitat. Dar există câteva tablete care se află la sfârșitul programului de actualizare, potrivit GalaxyClub. Amintim aici tabletele Samsung Galaxy Tab S5e (SM-T72x) și Galaxy Tab A 10.1 (SM-T51x).

Dacă utilizați în prezent unul dintre telefoanele sau tabletele menționate nu trebuie să vă faceți griji că acestea vor deveni imediat inutilizabile sau nesigure. Galaxy A40 a fost actualizat recent cu patch-ul din martie 2023. Multe telefoane primesc doar o actualizare la fiecare șase luni și sunt încă considerate sigure. Deci, dacă ai un Samsung Galaxy A40 acesta va fi actualizat cel puțin până în toamna viitoare.

Acest lucru este oarecum diferit cu tabletele Galaxy Tab S5e și Galaxy Tab A 10.1. Aceste tablete rulează pe patch-urile din noiembrie și, respectiv, decembrie 2022. Acum ambele patch-uri sunt relativ vechi. Ambele pot primi încă o actualizare pentru a le aduce din nou la zi. În același timp este posibil să nu mai primească nicio actualizare!