Telefoanele Samsung din mai multe serii emblematice interzise pe Geekbench

341
Telefoanele Samsung din mai multe serii emblematice interzise pe Geekbench
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Geekbench nu este mulțumit de faptul că Samsung manipulează benchmark-urile. Ca rezultat Geekbench a interzis ultimele patru generații de flagship-uri din seria Samsung Galaxy S. Samsung a fost surprins în limitarea performanței a peste 10.000 de aplicații prin serviciul său de optimizare a jocurilor (GOS). Cu toate acestea, GOS (Game optimization service – Serviciul de optimizare a jocurilor) nu a încetinit performanța aplicațiilor de benchmarking, dar Geekbench consideră aceasta o „formă de manipulare a benchmarkului”.

Cu câteva zile în urmă, Samsung a fost surprins că a limitat performanța telefoanelor Galaxy, dar Geekbench consideră că acesta este un caz de „manipulare de referință”. Geekbench a interzis acum ultimele generații de flagship-uri Galaxy din cauza cauza acestei probleme. Dispozitivele interzise pe platforma de benchmarking includ ultimele patru generații ale seriei Galaxy S. Este vorba despre seria Galaxy S22 recent dezvăluită, pe lângă seria Galaxy S21, seria Galaxy S20 și Galaxy S10.

Mai multe serii emblematice Samsung interzise pe Geekbench

S-a descoperit că GOS de pe smartphone-urile Samsung încetinește performanța multor aplicații, cuprinzând în special jocuri și videoclipuri, dar și aplicații non-jocuri, cum ar fi Instagram, TikTok și Twitter. Ceea ce este interesant este că GOS nu optimiza sau încetinește performanța telefonului în timp ce rula pe site0ul de referință. Aplicațiile de evaluare comparativă precum 3DMark, AnTuTu, PCMark, GFXBench și Geekbench 5 nu au fost găsite pe listă.

Este destul de evident că Samsung nu a vrut să reducă valorile de referință din cauza modului în care consumatorii percep un dispozitiv mai pozitiv dacă are un scor de referință mai mare. Cu toate acestea, în acest caz, înseamnă că scorurile de referință au supraestimat utilizarea în lumea reală. Astfel utilizatorii nu vor obține aceeași performanță în timp ce folosesc celelalte aplicații.

AnTuTu, este cea mai populară platformă de testare pentru Android din lume. Are peste 100.000.000 de utilizatori și este Nr.1 ca standard de referință pentru companiile de top. AnTuTu testează inclusiv UX, GPU, memorie RAM, CPU etc.

Conform 91Mobile, Samsung răspuns site-ului AndroidPolice în această privință. „Prioritatea noastră este să oferim consumatorilor cea mai bună experiență mobilă. Serviciul de optimizare a jocurilor (GOS) a fost conceput pentru a ajuta aplicațiile de joc să obțină o performanță excelentă. GOS nu gestionează performanța aplicațiilor care nu sunt pentru jocuri. Apreciem feedback-ul pe care îl primim despre produsele noastre și, după o analiză atentă, intenționăm să lansăm în curând o actualizare de software„. Samsung a promis că va adăuga un buton „Prioritate de performanță” în actualizarea viitoare. Butonul Prioritate de performanță ar forța GOS să ofere performanțe de vârf atunci când este activat.

Iată telefoanele care sunt eliminate momentan de pe site-ul de referință

Cu toate acestea, Geekbench nu pare să ia în considerare răspunsul Samsung. Geekbench a eliminat ultimele patru generații de telefoane din seria Samsung Galaxy S pentru manipulare de referință. Lista include fiecare telefon din seria Galaxy S lansat în ultimii patru ani. iată care sunt acestea:

  • Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra
  • Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 FE
  • Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20 FE, Galaxy S20 FE 5G
  • Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 5G, Galaxy S10+, Galaxy S10e și Galaxy S10 Lite

Am fost informați despre serviciul de optimizare a jocurilor (GOS) de la Samsung și despre modul în care acesta reduce performanța jocurilor și aplicațiilor. GOS decide să reducă (sau să nu deceleze) aplicațiile folosind identificatorii de aplicații și nu comportamentul aplicației”, a scris Geekbench pe Twitter.

Într-un alt tweet, Geekbench a spus: „Considerăm acest lucru ca pe o formă de manipulare a benchmark-ului, deoarece aplicațiile de referință majore, inclusiv Geekbench, nu sunt limitate de acest serviciu”. Adăugând în continuare: „Am eliminat aceste telefoane din graficul Android Benchmark din browserul Geekbench”.

Samsung nu este prima companie prinsă care reduce performanța pentru anumite aplicații. Anul trecut, OnePlus a fost prins pentru același caz de manipulare a benchmark-ului. După aceea, Geekbench a eliminat OnePlus 9 și 9 Pro din graficul său de referință.