Telefoanele și tabletele Samsung Galaxy care acceptă Wi-Fi 6 / 6E

871
Telefoanele si tabletele Samsung Galaxy care accepta Wi-Fi 6E
Sursa Foto: SamMobile.com

Primele smartphone-uri Samsung Galaxy cu o conectivitate wireless Wi-Fi 6 au fost cele din seria Galaxy S10. De atunci, compania a început să adauge Wi-Fi 6 la majoritatea smartphone-urilor și tabletelor sale de ultimă generație. Recent, Galaxy A52s 5G a devenit primul dispozitiv mid-range al companiei sud-coreene care dispune de Wi-Fi 6.

Samsung Galaxy S21 Ultra a fost printre primele smartphone-uri din lume cu o caracteristică chiar mai rapidă: Wi-Fi 6E (6GHz). Samsung va continua, fără îndoială și va lansa noi dispozitive Galaxy care acceptă fie Wi-Fi 6 sau Wi-Fi 6E în viitor.

Dispozitive Samsung Galaxy care acceptă Wi-Fi 6 / 6E

Wi-Fi 6 este un upgrade substanțial față de generațiile anterioare. Wi-Fi 6 extinde banda Wi-Fi de la 80 la 160 MHz, dublând lățimea canalului. În acest fel creează o conexiune mai rapidă de la router la dispozitiv. De asemenea latența este mai mică cu 75% față de Wi-Fi 5.

Wi-Fi 6E funcționează cu același standard ca Wi-Fi 6, dar extins la banda de 6GHz. Accesul la frecvența de 6GHz aduce mai multă lățime de bandă, viteze mai mari și o latență mai mică, deschizând resurse pentru inovații viitoare, cum ar fi AR / VR, streaming 8K și multe altele.

Wi-Fi este numele scurt pentru Wireless Fidelity. Denumirea Wi-Fi, utilizată comercial din august 1999, a fost inventată de firma de consultanță Interbrand. Numele Wi-Fi se scrie întotdeauna despărțit de o liniuță.

Pentru a vă ajuta să aflați ce dispozitiv Galaxy acceptă cele mai recente versiuni Wi-Fi, SamMobile a creat listele de mai jos. În acest fel astfel puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vreți să cumpărați un nou telefon sau tabletă. Rețineți că va trebui să cumpărați și un router compatibil Wi-Fi 6 / 6E.

Smartphone-uri și tablete Galaxy cu suport Wi-Fi 6:

Smartphone-uri Galaxy cu suport Wi-Fi 6E:

  • Samsung Galaxy S21 Ultra