Când va primi telefonul meu Samsung Galaxy actualizări de securitate?

1536
Sursa Foto: via SamMobile.com

Software-ul de orice fel poate avea vulnerabilități și defecte neintenționate, iar Android nu este diferit. Fiind cel mai utilizat sistem de operare mobil, Android este o țintă majoră pentru hackerii care caută o modalitate de a exploata acele vulnerabilități. Pentru a preveni problemele majore de securitate, Google rezolvă vulnerabilitățile descoperite în Android prin intermediul unor corecții lunare. Acestea sunt apoi lansate de diverși producători de smartphone-uri pentru dispozitivele lor prin actualizări de securitate. Este cazul și telefoanelor Samsung Galaxy.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și face cel mai mare număr de smartphone-uri Android. Gigantul tech și lansează lunar actualizări de securitate pentru multe dintre dispozitivele sale Samsung Galaxy. Sunt cuprinse aici smartphone-uri și tablete, la care pe lângă remedierea vulnerabilităților din sistemul de operare Android principal, aceste actualizări remediază și vulnerabilitățile care afectează versiunea personalizată Android a Samsung.

Dar lansarea actualizărilor lunare la fiecare dispozitiv din seria sa este o sarcină aproape imposibilă. Astfel compania Samsung lansează noi actualizări de securitate pentru unele dispozitive trimestrial (adică o dată la trei luni).

Smartphone-urile high-end Samsung Galaxy primesc actualizări lunare

De obicei, dispozitivele emblematice primesc actualizări lunare de securitate. În general cele mid-range primesc trimestrial, la fel și cele entry-level. Numai că, nu este întotdeauna așa! Unele dispozitive pot primi actualizări lunare un an sau doi după ce au fost lansate pe piață și apoi pot fi mutate în programul trimestrial.

În același timp unele smartphone-uri Samsung Galaxy sunt trecute la actualizări trimestriale din prima zi. Unele dispozitive, în special cele care au fost scoase la vânzare cu mai mult de trei ani în urmă, primesc actualizări de securitate doar la nevoie. Adică atunci când este descoperită o vulnerabilitate critică sau când o vulnerabilitate mai veche este rezolvată.

Galaxy – cuvântul provine din greacă de la, galaxias, însemnând „cerc lăptos”, cu referire la Calea Lactee. Este un sistem cu masă, unit de forțe gravitaționale, alcătuit dintr-o aglomerație de stele, praf și materie întunecată invizibilă. În Univers există aproximativ 200 de miliarde de galaxii.

Când va primi telefonul meu Samsung Galaxy o actualizare de securitate?

De unde știți cât de des ar trebui ca telefonul sau tableta dvs. Samsung Galaxy să primească actualizări de securitate? Prin intermediul SamMobile, vă prezentăm mai jos o listă a tuturor dispozitivelor pentru care Samsung oferă în prezent actualizări lunare și trimestriale, precum și a celor care primesc actualizări de securitate numai atunci când este necesar.

Dispozitive cu program lunar de actualizare a securității

  • Samsung Galaxy Fold, Galaxy Z Flip
  • Galaxy S8 Active
  • Galaxy S9, Galaxy S9+, Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy S10 5G, Galaxy S10 Lite
  • Galaxy S20, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 Ultra 5G
  • Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+, Galaxy Note 10+ 5G, Galaxy Note 10 Lite
  • Modele Enterprise: Galaxy A8 (2018), Galaxy A50, Galaxy XCover 4s, Galaxy XCover FieldPro, Galaxy XCover Pro

Dispozitive cu program trimestrial de actualizare a securității

  • Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7 Active, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Lite
  • Galaxy A2 Core, Galaxy A5 (2017), Galaxy A6, Galaxy A6 +, Galaxy A7 (2018)
  • Galaxy A8 Star, Galaxy A8s, Galaxy A9 (2018)
  • Galaxy A10, Galaxy A10e, Galaxy A10s, Galaxy A20, Galaxy A20e, Galaxy A20s, Galaxy A30, Galaxy A30s, Galaxy A40, Galaxy A50s, Galaxy A51, Galaxy A60, Galaxy A70, Galaxy A70s, Galaxy A71, Galaxy A80, Galaxy A90 5G
  • Galaxy J2 (2018), Galaxy J2 Core, Galaxy J3 Top
  • Galaxy J4, Galaxy J4+, Galaxy J4 Core, Galaxy J6, Galaxy J6+
  • Galaxy J7 Duo, Galaxy J7 Top, Galaxy J7 Prime 2, Galaxy J7+, Galaxy J8
  • Galaxy M10, Galaxy M10s, Galaxy M20, Galaxy M30, Galaxy M30s, Galaxy M40
  • Galaxy Tab A (2017), Galaxy Tab A 10.5 (2018), Galaxy Tab A 10.1 (2019), Galaxy Tab A 8 Plus (2019), Galaxy Tab Active 2
  • Galaxy Tab S4, Galaxy Tab S5e, Galaxy Tab E 8 Refresh, Galaxy View 2

Dispozitivele care primesc actualizări de securitate doar la nevoie

  • Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017), Galaxy A8+ (2018), Galaxy Note FE
  • Galaxy J3 (2017), Galaxy J3 Pop, Galaxy J5 (2017), Galaxy J5 Prime, Galaxy J7 (2016), Galaxy J7 (2017), Galaxy J7 Prime, Galaxy J7 Pop, Galaxy J7 Max, Galaxy J7 Neo
  • Galaxy Tab A 10.1 (2016), Galaxy Tab S2 L Refresh, Galaxy Tab S2 S Refresh, Galaxy Tab S3

De ce un dispozitiv nu primește actualizări de securitate conform programului?

Din păcate, chiar dacă Samsung spune că un dispozitiv este programat să primească actualizări lunare, este posibil să nu ofere o actualizare lunară pentru dispozitivul respectiv în fiecare țară sau regiune. Samsung poate actualiza un dispozitiv în unele regiuni în luna aprilie, în timp ce face proprietarii dispozitivului în alte țări trebuie să aștepte mai mult pentru cea mai recentă actualizare de securitate. Uneori, este posibil ca un dispozitiv să nu primească o nouă actualizare de securitate în nicio țară conform programului obișnuit. Aceste întârzieri sunt adesea rezultatul faptului că Samsung lucrează la o actualizare majoră care aduce noi funcții sau o versiune mai nouă a sistemului de operare Android.

Operatorii de telefonie mobilă afectează, de asemenea, programul pentru unele dispozitive. De exemplu, unii operatori pot alege să actualizeze dispozitivul trimestrial chiar dacă Samsung oferă o actualizare lunară. Și chiar Samsung nu respectă programul în fiecare țară. În Marea Britanie, de exemplu, nici măcar telefoanele Samsung Galaxy premium nu primesc uneori actualizări lunare de securitate. În principiu, nu există garanții chiar dacă Samsung lansează actualizări de securitate cu o regularitate impresionantă. Există întotdeauna posibilitatea ca un telefon sau o tabletă Galaxy să fie sărită din când în când de anumite patch-uri de securitate.

Cum verific dacă există o actualizare de securitate?

O actualizare de securitate, ca orice altă actualizare, se va afișa cu o notificare pe dispozitivul propriu. Puteți verifica, de asemenea, dacă există o actualizare disponibilă singur. Deschideți aplicația Setări pe dispozitiv, mergeți la Actualizare software, apoi atingeți opțiunea de descărcare. Aceasta poate fi Descărcare manuală actualizări sau Descărcare și instalare  în funcție de versiunea de sistem de operare. Pe dispozitivele mai vechi, meniul Actualizare software poate fi în secțiunea Despre dispozitiv din aplicația Setări.

Dacă o actualizare nu este disponibilă direct de pe dispozitiv, puteți verifica dacă există o actualizare folosind software-ul Samsung Switch Smart pentru PC-urile Windows și Mac.

Cât timp se primesc actualizări de securitate pentru dispozitivele Samsung?

Așa cum am menționat mai sus, de obicei dispozitivele emblematice primesc actualizări de securitate lunare în timp ce ofertele medii și bugetare le primesc la fiecare trei luni. Dar cât de mult va continua telefonul sau tableta Samsung Galaxy să primească actualizări de securitate? Ei bine, vă puteți aștepta ca dispozitivul să fie actualizat conform programului în primii doi ani după ce va intra pe piață. În cel de-al treilea an, un dispozitiv din programul lunar este trecut la actualizări trimestriale.

La fel, cele din programul trimestrial încep să primească actualizări de securitate numai atunci când este necesar. Samsung a mărit perioada de asistență pentru actualizări de securitate pentru unele dispozitive până la al patrulea an. Totuși, rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla cu mai multe dispozitive.

Nu trebuie să căutați data lansării telefonului/tabletei pentru a vedea cât de des va primi actualizări de securitate. Puteți nota sau marca această pagină de pe iLoveSamsung și verificați când doriți la ce program de actualizare se încadrează dispozitivul dvs. Samsung Galaxy.