Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

487
Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai buna imagine de pe piata
Sursa Foto: via thelec.net

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI Research. Samsung Display este aproape de a finaliza dezvoltarea ecranelor QNED, a declarat firma de cercetare de piață UBI Research. Compania de cercetare a studiat brevetele de bază depuse de Samsung Display pe care le-a găsit, care arată structura panourilor de afișare Samsung QNED.

Samsung vinde în prezent televizoare LCD, televizoare QLED, Mini-LED și chiar televizoare Micro-OLED. De asemenea, lucrează la televizoare QD-OLED și televizoare QNED pentru segmentul high-end, care pot fi lansate în perioada următoare. Am mai scris că televizoarele QNED sunt pregătite pentru producția în serie și acum am aflat, via site-ul tehnic sud-coreean Thelec, că ar putea oferi cea mai bună calitate a imaginii din industrie.

Există o mare diferență dintre QNED și OLED. Ecranele OLED au electrozii, atât catodul cât și anodul, și linia de electrozi situată deasupra și dedesubtul materialelor care emit lumină. QNED are electrozii pixel și liniile de electrozi situate pe același plan, a declarat UBI Research. QNED (Quantum dot nanorod emitting diode) are, de asemenea, un electrod reflectorizant suplimentar pentru a crește eficiența luminii. Electrozii pixeli acționează și ca electrozi de aliniere pentru LED-ul nanorod, a spus UBI Research.

Samsung QNED duce calitatea imaginii la un nivel incredibil

UBI Research a explicat mai departe: într-un pixel QNED, electrozi cu mai mulți pixeli sunt de asemenea conectați în serie. LED-urile Nanorod sunt poziționate între acești electrozi pixel. Acești electrozi pentru pixeli se află, de asemenea, pe pereții pixelilor din materiale izolante. Fiecare pixel este înconjurat de bănci în regiuni separate.

UBI Research este o companie de cercetare de piață din Coreea de Sud. Oferă consultanță în afaceri, diverse studii legate de afișaje OLED, industria afișajelor, tehnologia echipamentelor de producție AMOLED, PMOLED și OLED.

Tehnologiile de bază din QNED care erau vizibile erau cele pentru conducere și detectare, a spus firma de cercetare. QNED produs de Samsung Display include tehnici de conducere pentru alinierea LED-urilor nanorod și comenzi uniforme ale pixelilor pentru cele cu număr diferit de LED-uri naonorod.

Circuitul de aliniere are dispozitive de comutare pentru fiecare pixel. Aceste dispozitive de comutare trimit un semnal asupra stării de aliniere către pixel. Aceste semnale trimise de pixeli determină modul în care sunt aliniate LED-urile nanorod. Pe circuit, există tranzistori care aprobă aceste semnale și tranzistori de detectare care pot verifica alinierea LED-urilor nanorod. Acești tranzistori de detectare verifică numărul de LED-uri nanorod analizând curenții electrici pe pixeli.

Motivul pentru care Samsung Display dezvoltă acest ecran QNED a fost sintetizat astfel: „este singurul afișaj care poate produce o calitatea imaginii de neegalat pentru a satisfice cel mai mare client Samsung Samsung Electronics”. A remarcat UBI Research.

Samsung își propune să utilizeze QD pentru a face gama de culori mai bună decât OLED-urile și pentru a utiliza un afișaj care poate maximiza performanța HDR cu luminanță ridicată și caracteristici de gradare excelente pe un ecran luminos, a adăugat firma de cercetare.