The Terrace: un televizor Samsung conceput special pentru exterior

1473
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Conceptul de televizor pentru casă în aer liber a fost până nu de mult unul necunoscut. Dar în ultimul timp cererea pentru astfel de soluții a crescut mult și din ce în ce mai mulți utilizatori vor să-și extindă experiențele de vizualizare și în aer liber. În special în SUA o mare parte a populației locuiește în case de sine stătătoare, cu zone pentru recreere în aer liber. Pentru astfel de utilizatori, și nu numai, Samsung a lansat televizorul The Terrace (Terasa).

Începând cu lansarea The Serif în 2016, Samsung produce televizoare care reflectă stilul de viață al utilizatorilor săi. În mai 2020, primul TV în aer liber al Samsung, The Terrace, a fost lansat în SUA (alături de The Terrace Soundbar). Terasa este parte a portofoliului Lifestyle TV, cu televizoare pentru exterior instalate în spații precum zone de grătar și terase.

Potrivit companiei de cercetare de piață QY Research, vânzările de televizoare destinate a fi amplasate în aer liber au fost de ~170.000 de bucăți în 2018. Conform QY Research, până în anul 2024 aceste televizoare vor atinge un număr de 440.000. Este o pâine albă de mâncat în acest domeniu TV și Samsung nu poate rata ocazia.

Calitate excelentă imaginii în diferite condiții de mediu

Dar cât de diferit este un televizor pentru aer liber față de un televizor obișnuit? La acest lucru răspundem mai jos, prin intermediul NewsSamsung, privind la caracteristicile și beneficiile noilor oferte Samsung The Terrace și The Terrace Soundbar.

În zilele de azi nu este ceva neobișnuit să vezi oameni care își feresc telefoanele de lumina soarelui pentru a vedea mai bine ce este afișat pe ecran. Acest lucru se întâmplă atunci când luminozitatea afișajului telefonului nu este suficient de mare pentru a contracara strălucirea soarelui. Această problemă trebuie rezolvată și în cazul televizoarele utilizate pentru exterior.

LAN – Local Area Network sau rețea locală. Este un termen în informatică și reprezintă un ansamblu de mijloace de transmisiune pentru transportarea și prelucrarea informației. LAN acoperă o arie restrânsă, de până la câteva sute de metri. Sunt folosite pentru școli sau clădiri de birouri.

Terasa oferă un nivel mediu de luminozitate de 2.000 de niți și un nivel maxim de luminozitate de 4.000 de niți. În acest fel utilizatorii televizorului pot vizualiza confortabil conținutul chiar și în lumina strălucitoare a soarelui. Terasa are un ecran QLED și tehnologie anti-reflecție. Caracteristica Picture Adaptive optimizează automat luminozitatea afișajului în funcție de condițiile de iluminare din jur. Astfel sunt asigurate atât vizibilitatea cât și calitatea imaginii televizorului.

The Terrace certificat IP55, rezistă la ploaie, vânt și praf

Terasa are sistemul de operare Samsung Tizen. Acesta este pe toate televizoarele inteligente Samsung. Tizen este o platformă open-source care permite transmiterea conținutului de la Netflix, YouTube, Amazon Prime Video și Disney+. Acest serviciu acceptă suplimentar aplicația Apple TV și AirPlay 2. Cu Wi-Fi și LAN încorporate, televizorul Terasa poate fi utilizat fără a fi nevoie de achiziții sau conexiuni suplimentare.

Există o serie de modalități prin care utilizatorii se pot bucura de conținut mobil pe un ecran mare, cu Terasa. De exemplu, are funcția Tap View – Apăsați Vizualizare. Aceasta permite ca ceea ce este afișat pe smartphone-ul Galaxy al utilizatorului să fie oglindit pe ecranul televizorului. Mai mult, funcția Multi View permite ecranului TV să redea media din mai multe surse. Astfel utilizatorii pot să privească la televizor pe o parte a ecranului în timp ce oglindesc ecranul telefonului în cealaltă parte.

Când vine vorba de un televizor destinat utilizării în aer liber, rezistența la ploaie, vânt și praf este capitală. Terasa are certificare IP55, care oferă rezistență la apă și praf pentru televizoarele supuse unor condiții adverse. Codul IP evaluează nivelul de protecție pe care îl are un produs împotriva pătrunderii prafului, a apei sau a contaminanților. Cu IP55 înseamnă că The Terrace este puternic protejat împotriva prafului și va funcționa fără defecte chiar și în ploaie.

Un sunet profund și bogat cu Terasa Soundbar

Un televizor proiectat pentru a fi folosit în aer liber trebuie să emită un sunet diferit de unul utilizat în interior. Terasa Soundbar a fost construită pentru a însoți televizorul The Terrace și pentru a oferi un sunet premium. Anularea distorsiunii a fost aplicată la Terasa Soundbar pentru a-i putea oferi un sunet profund și puternic, fără a fi nevoie de un subwoofer însoțitor. Patru woofere sunt pe Soundbar și creează un sunet de 210 wați pentru a spori sentimentul de imersiune pentru privitori.

Pentru a adăuga comoditate experienței de vizionare, atât Terasa și Terasa Soundbar pot fi controlate printr-o singură telecomandă. Telecomanda oferă de asemenea suport pentru Wi-Fi și Bluetooth. Mai mult, funcția Tap Sound le permite utilizatorilor să se bucure de muzică sau sunete de pe smartphone-ul lor Samsung Galaxy de pe bara de sunet The Terrace. De asemenea, The Terrace Soundbar are tot protecție IP55 împotriva prafului și a apei. Astfel utilizatorii pot fi fără griji în privința utilizării celor două într-o gamă largă de condiții exterioare.

Conform viziunii sale „Screens Everywhere – Ecrane peste tot„, Samsung Electronics s-a extins în domenii precum definiția ultra-înaltă cu noi factori de formă și noi caracteristici. Ne așteptăm să vedem că The Terrace va avea același succes ca toată gama Samsung Lifestyle TV. Televizoarele din această gamă, mai puțin Terasa, au fost lansate anul acesta și în România.