Vrem un Galaxy Z Fold 6 mai puternic, mai rapid și mai elegant

29
Samsung Galaxy Z Fold 6 upgrades
Sursa Foto: Future / Lance Ulanoff

Încă de la lansarea primelor pliabile, scumpe atunci, scumpe și acum, Samsung a promis să facă aceste telefoane mainstream. Cu fiecare an ce trece Samsung se apropie tot mai mult de a fi așa. Se pare că acesta ar putea fi anul în care pliabilele vor deveni mai ieftine, în mare parte datorită lui Samsung Galaxy Z Fold 6.

Acesta este viitorul model tip carte din seria emblematică pliabilă Samsung. Având în vedere că se vor lansa un Galaxy Z Fold 6 FE și un Galaxy Z Fold 6 Ultra vor fi mai multe opțiuni decât de obicei. Modelul Fan Edition ar putea ajuta la eliminarea uneia dintre barierele în calea deținerii unui telefon pliabil.

Desigur, ambele vor trebui să fie dispozitive convingătoare pentru a tenta un număr mai mare de cumpărători. Deci, mai jos am enumerat, via TechRadar, câteva upgrade-uri care să le vedem de la Samsung Galaxy Z Fold 6. Este vorba despre Fold 6 standard aici, dar dacă vreunul dintre aceste lucruri vine la Fold 6 Ultra sau Z Fold 6 FE ar fi grozav.

O cameră telefoto de 5x sau 10x. Indiferent de motiv, camerele foto lipsesc de pe telefoanele pliabile Samsung în comparație cu modelele standard convenționale. Probabil este o măsură de reducere a costurilor și poate fi, de asemenea, o modalitate de a menține dimensiunile și greutatea reduce. Totuși la mulți cumpărători nu le convine acest lucru. Modelele Galaxy Z Fold sunt printre cele mai scumpe telefoane de pe planetă.

Așa că ne-ar plăcea să vedem îmbunătățiri mari ale camerelor pe Galaxy Z Fold 6. Mai ales, o creștere a intervalului de telefotografie de la 3x pe Samsung Galaxy Z Fold 5 la 5x sau 10x ar fi de dorit. De exemplu modelele Ultra au camere teleobiective pentru distanțe lungi, un lucru pe care în vrem și pe Fold 6.

Dar dacă și celelalte camere pot fi îmbunătățite, cu atât mai bine. În prezent, cel mai bun telefon Samsung în materie de camere este Galaxy S24 Ultra. Deci ar fi grozav dacă Galaxy Z Fold 6, care va fi cu siguranță scump, are primi camere la nivelul lui Galaxy S24 Ultra. Din păcate în acest moment zvonurile despre camerele ce vor fi pe Fold 6 sunt împărțite. Unele sugerează că va primi camere gen S24 Ultra, altele că vor fi mai mult sau mai puțin identice cu cele de pe Galaxy Z Fold 5.

Un ecran exterior mai mare. O particularitate de design adusă de Samsung în seria Galaxy Z Fold este ecranul extern îngust. Acest ecran face ca tot ce apare pe afișaj să fie mai înghesuit, fiind mai incomod pentru utilizatori să interacționeze cu el decât ar fi un ecran convențional de smartphone.

A fost una dintre principalele critici la adresa fiecărui model Galaxy Z Fold de până în prezent. Mulți utilizatori au cerut un ecran exterior mai larg. Da, este ceva ce vrem să vedem la Galaxy Z Fold 6. Alte telefoane pliabile, cum ar fi Google Pixel Fold, au ecrane externe mai largi, așa că asta nu ar trebui să fie o problemă pentru Samsung. De fapt, s-ar putea să vedem îmbunătățiri aici, multe informații sugerează că Fold 6 va avea un ecran extern mai larg decât modelele actuale.

Design rezistent la praf. Cel mai scump telefon al Samsung este vulnerabil la praf. În timp ce Samsung a reușit să facă un Galaxy Z Fold 5 rezistent la apă, acesta nu are rezistență la praf.

Nu este chiar surprinzător, telefonul are multe părți în mișcare și ar putea fi o provocare mare față de telefoanele clasice. Dar, la nivelul companiei Samsung, nu ar trebui să fie ceva imposibil. De exemplu și modelul Motorola Razr Plus este rezistent la praf, în ciuda faptului că are ecran pliabil.

Deci, am dori să vedem această protecție adăugată la Samsung Galaxy Z Fold 6. Și s-ar putea să obținem acest lucru, deoarece Samsung a spus că lucrează la rezistența la praf pentru telefoanele sale pliabile. Totuși compania nu a precizat când va fi introdusă rezistența la praf pe telefoanele sale pliabile.

Vrem o baterie mai mare pe Galaxy Z Fold 6. Galaxy Z Fold 5 are o baterie cu o durată de viață rezonabilă. Bateria ține toată ziua, dar vrem o baterie mai mare. De exemplu Honor Magic V2 are o baterie de 5.000 mAh, iar OnePlus Open are una de 4.805 mAh. Deci, rivalii cheie au baterii semnificativ mai mari. La fel are și Galaxy S24 Ultra.

Sigur că, montarea unei baterii mari într-un telefon pliabil poate fi dificilă. În primul rând nu vrem un pliabil mai greu, dar îl vrem mai subțire. Apoi, mecanismul de pliere ocupă și el din spațiu, care altfel ar putea fi folosit pentru o baterie mai mare. Dar Honor și OnePlus au reușit, deci și Samsung poate face acest lucru. Chiar dacă nu vom primi o baterie de 5.000 mAh, sunt zvonuri că Galaxy Z Fold 6 va avea o baterie de 4.600 mAh.

Vrem un Galaxy Z Fold 6 ultra-subțire. O problemă inevitabilă cu telefoanele pliabile este că sunt dispozitive voluminoase atunci când sunt pliate. Sintetizând, este ceva în genul a două telefoane suprapuse. Producătorii de pliabile au încercat să reducă grosimea celor două părți, dar există încă mai multe pe care Samsung poate face în acest sens.

Fold 5 este subțire când este desfășurat, la 6,1 mm grosime, dar încă foarte gros când este pliat. Este, de asemenea, mai gros decât alte telefoane pliabile, deoarece OnePlus Open, Pixel Fold și Honor Magic 2, de exemplu, sunt mai subțiri când sunt deschise sau închise.

Din fericire, sunt semne sugerează că Fold 6 ar putea fi mai subțire când este deschis, ar avea 5,6 mm. Aceeași sursă spune că va avea 12,1 mm grosime, deci mai subțire decât Fold 5, dar tot mai gros decât OnePlus și Honor.