Samsung a înregistrat la WIPO numele Galaxy Z Flip 6 și Flip 7

194
WIPO numele Galaxy Z Flip 6 si Galaxy Z Flip 7
Sursa foto: galaxyclub.nl

În acest an, ca niciodată, compania Samsung a înregistrat numele de marcă pentru mai multe dispozitive la WIPO cu mult înainte de apariția lor pe piață. Acum au fost înregistrate la World Intellectual Property Organization numele Galaxy Z Flip 6 și Z Flip 7 pe diverse piețe. Acest lucru s-a întâmplat anterior cu Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7.

Deși va dura încă aproximativ trei sferturi de an până când Samsung va lansa următoarea generație de pliabile, departamentul juridic face deja câteva pregătiri. Aceasta se referă în principal la protejarea numelor de dispozitive ale următoarelor două generații Flip și Fold.

Deja în septembrie, mărcile Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7 au fost rezervate la WIPO. Acum, potrivit GalaxyClub, compania Samsung a făcut același lucru înregistrând la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale numele următoarelor Flip-uri. Cu toate acestea, din anumite motive, documentele pentru aceste nume au fost înregistrate doar în Coreea de Sud. În Coreea este responsabilă cu înregistrarea de brevete și mărci comerciale agenția KIPRIS. După KIPRIS, Samsung a rezervat aceleași denumiri – Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Flip 7 – la WIPO.

KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service. Se ocupă de eliberarea de brevete și mărci în Coreea. KIPRIS a fost fondat în anul 1996. Este echivalentul din Coreea a USPTO – United States Patent and Trademark Office.

Desigur, înregistrările de marcă nu dezvăluie nimic despre dispozitivele asociate. Era evident că Samsung are planuri de a continua seria Flip and Fold și fără aceaste documente. Deja despre cele două modele au apărut mai multe informații. Printre altele știm că Galaxy Z Flip 6 va primi un upgrade de cameră mult așteptat, o cameră de 50MP.

Nu ne așteptăm la Galaxy Z Flip 6 până în vara lui 2024, mult după sosirea Samsung Galaxy S24. În schimb Samsung Galaxy Z Flip 7 nu va apărea pe piață până în 2025. Trebuie să subliniem, credem noi, un detaliu important în privința viitoarelor telefoane pliabile. Chiar dacă Samsung a rezervat numele de mărci comerciale pentru Flip și Fold până în 2025 nu există  un nume de dispozitiv pliabil accesibil. Ceva în genul Fan Edition.

Asta nu spune mare lucru, dar această extensie ilustră a seriei Fold/Flip se remarcă până acum în principal prin absența ei. De altfel, în urma mai multor zvonuri recente, Samsung a negat că are un vedere lansarea unui telefon pliabil ieftin.