Samsung dezminte informațiile că va lansa un telefon pliabil ieftin

260
Samsung dezminte informatiile ca va lansa un telefon pliabil ieftin
Sursa foto: via winfuture.de

În ultimul timp au fost mai multe zvonuri că Samsung lucrează și va lansa în 2024 un telefon pliabil ieftin. Am scris și noi despre un viitor Galaxy Z Flip FE aflat în lucru care ar costa doar 400-500 USD. Acum Samsung a dezmințit informațiile apărute în spațiul public. Compania a spus că nimic nu se va schimba în ceea ce privește prețurile mari ale pliabilelor sale.

“În prezent, nu există planuri de a produce smartphone-uri pliabile la prețuri medii. Din acest motiv motiv ultimele zvonuri sunt fără temei”. A declarat ieri un purtător de cuvânt al Samsung pentru ziarul de afaceri coreean JoongAng Daily, potrivit publicației germane WinFuture.

Samsung vinde în prezent telefoanele inteligente pliabile din seria Galaxy Z atât în ​​țara sa de origine, Coreea de Sud, cât și pe piețele occidentale precum Europa și SUA, cu un preț de pornire începând de la aproximativ 1.000 de dolari. Cel mai recent Samsung Galaxy Z Flip 5, are un preț pornind de la 800€ în majoritatea țărilor din Europa. Este vorba despre modelul de bază, variantele cu stocare mai mare fiind mai scumpe. În același timp, Samsung Galaxy Z Fold 5 poate costa până la 1.900 de euro.

Compania taiwaneză de cercetare a pieței TrendForce a declarat anterior, printre altele, că Samsung, la fel ca o serie de alți producători de dispozitive, ar trebui să se pregătească să introducă smartphone-uri mai ieftine cu ecrane pliabile în 2024. Analiștii și-au bazat afirmațiile pe datele din lanțul de aprovizionare din Asia, dar au precizat că este vorba despre speculații.

Numele Asia provine din grecescul antic Ἀσία, folosit prima dată de Herodot (~440 î.Hr.). El a făcut referire la Anatolia sau la Imperiul Persan, pentru a le deosebi de Grecia și Egipt. În mitologia greacă sunt două zeități cu acest nume.

Recent pe X/Twitter au apărut în mod repetat informații că Samsung plănuiește telefoane pliabile ieftine pentru anul viitor la prețuri de 400 până la 500 de dolari. Faptul că aceste informații vin din Coreea și din mai multe surse, a făcut mass-media să citeze și să distribuie aceste informații.

Astfel au existat speculații că Samsung ar putea lansa un model „Ediție Fan” din seria Galaxy Z. Variantele „FE” ale smartphone-urilor Galaxy au scopul de a stimula vânzările în a doua jumătate a distanței dintre lansarea telefoanelor pliabile și a celor din seria Galaxy S. Acum, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a dezmințit zvonurile tot mai intense din ultimul timp că ar lansa telefon pliabile ieftine în anul viitor.