Mai multe telefoane Samsung primesc actualizarea din iunie

659
Mai multe telefoane Samsung primesc actualizarea din iunie
Sursa Foto: androidheadlines.com

Mai multe smartphone-uri Samsung, printre care Galaxy Note 9, Galaxy A71, seria Galaxy S10 și Galaxy A12e au început să primească actualizarea de securitate din iunie 2021. După ce am scris zilele trecute că Samsung a actualizat peste 300 de dispozitive în luna mai 2021, acum compania a început în forță și actualizările de securitate pentru luna iunie.

Le vom lua pe rând, cu scurte detalii despre fiecare actualizare. În multe cazuri noul patch de securitate face același lucru, dar sunt și situații specifice. Sunt aici telefoane din toate gamele Samsung, entry-level, mid-range și high-end. Dacă sunteți utilizator al unuia dintre aceste telefoane veți primi o notificare că actualizarea a sosit și o puteți instala. Puteți verifica actualizarea OTA navigând la Setări » Actualizare software și făcând clic pe Descărcare și instalare.

Samsung Galaxy Note 9 primește patch-ul din iunie 2021

Galaxy Note 9 este al doisprezecelea smartphone Samsung care obține cel mai recent patch de securitate. Lansarea a început săptămâna trecută cu Seria Galaxy S21 și apoi a ajuns la Galaxy Z Flip, la seria Galaxy S20, Galaxy A50, Galaxy A8 (2018) și Galaxy A52 5G.

Actualizarea de software pentru Samsung Galaxy Note 9 a început în Germania. Noul software, care are versiunea de firmware N960FXXS8FUE5 și include patch-ul de securitate din iunie 2021. Samsung nu a lansat încă documentația adecvată pentru a arăta ce vulnerabilități legate de securitate și confidențialitate a remediat cu patch-ul din iunie 2021. Actualizarea va aduce ca de obicei remedieri de erori și îmbunătățiri ale stabilității la Galaxy Note 9.

Termenul „firmware” a fost inventat de Ascher Opler în 1967 într-un articol din revista Datamation. Este un termen pentru programe speciale, de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate și dispozitive inteligente.

Samsung a lansat pe Galaxy Note 9 în a doua jumătate a anului 2018 cu Android 8.1 Oreo. Apoi a primit actualizarea la Android 9 Pie în ianuarie 2019. Actualizarea cu Android 10 și One UI 2.0 a ajuns în ianuarie 2020. Smartphone-ul primește în mod constant patch-uri de securitate lunare, dar este posibil să nu primească actualizarea Android 11.

Samsung Galaxy A12e primește actualizarea din aprilie

Un alt telefon care primește actualizarea de securitate în iunie este Samsung Galaxy A12e, dar patch-ul din aprilie! Actualizarea lui Galaxy A10e, vechi de doi ani, a debutat în SUA. Versiunea firmware a noului software este A102USQSABUC1 pentru versiunile deblocate și Xfinity Mobile, în timp ce versiunea firmware pentru varianta Tracfone este S102DLUDS8BUD2. Ambele actualizări de firmware includ patch-ul de securitate din aprilie 2021. Desigur, nu este patch-ul din iunie, dar telefonul are deja doi ani.

Conform documentației Samsung, patch-ul din aprilie 2021 include zeci de remedieri de la Google și 23 de remedieri de la Samsung. Noua actualizare ar putea include și remedieri de erori și îmbunătățiri ale stabilității.

Galaxy A12e a fost lansat în august 2019 cu Android 9 Pie (și One UI). A primit actualizarea la Android 10 și One UI 2.0 anul trecut. Cu toate acestea, este posibil ca smartphone-ul să nu mai primească o altă actualizare majoră a sistemului de operare Android. În prezent este inclus în programul trimestrial de actualizare a securității Samsung.

Seria Galaxy S10 primește patch-ul de securitate din iunie 2021

Galaxy S10e, Galaxy S10, și Galaxy S10+ au început să primească actualizare patch-uri de securitate din iunie 2021 în Polonia. Noul software are versiunea de firmware G97xFXXSBFUE6, conform Universmartphone. Nu avem încă registrul oficial de schimbări pentru cea mai recentă actualizare și Samsung nu a dezvăluit încă vulnerabilitățile legate de confidențialitate și securitate pe care le-a remediat cu noul software. Actualizarea ar putea fi lansată pe mai multe piețe europene în următoarele câteva zile.

Seria Galaxy S10 a fost lansată în februarie 2019, cu Android 9 Pie. La începutul anului 2020, a primit actualizarea One UI 2.0 bazată pe Android 10. Samsung a lansat acum câteva luni actualizarea One UI 3.0 bazată pe Android 11 la smartphone-urile din seria Galaxy S10. În urmă cu trei luni, telefoanele au fost actualizate la One UI 3.1.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Samsung Galaxy A71 primește actualizarea de securitate din mai și din iunie

Iată ceva interesant: Samsung lansează două patch-uri de securitate diferite pe același telefon în aceeași zi. Galaxy A71 a primit actualizarea de securitate din mai 2021, în unele țări, apoi Samsung se lansează un patch de securitate iunie 2021 la același telefon pe o altă piață diferită.

Utilizatorii de Samsung Galaxy A71 din Puerto Rico au primit patch-ul de securitate din iunie. Totuși, având în vedere modul în care diviziile Samsung nu sunt sincronizate, rămâne de văzut când utilizatorii din alte țări vor primi aceeași actualizare. Nu este o actualizare foarte interesantă. Acesta aduce doar noi remedieri de securitate, nu sunt incluse funcții sau îmbunătățiri noi sau ceva de genul acesta.

De asemenea, nu se știe ce tip de îmbunătățiri de securitate sunt introduse de patch-ul din iunie, deoarece Samsung încă nu și-a detaliat conținutul pe site-ul său oficial de securitate. Dar nu lăsați acest lucru să vă împiedice să descărcați noua actualizare chiar acum sau cel puțin verificați dacă este disponibilă pentru dvs.

Dar adevăratul premiu pe care ar trebui să-l primească utilizatorii de Samsung Galaxy A71 este Android 12. Galaxy A71 a fost printre primele dispozitive mid-range care au fost incluse în noua politică Samsung de trei generații de upgrade-uri de sistem de operare, Cum telefonul a fost lansat cu Android 10, va primi Android 12 cândva la sfârșitul acestui an sau anul viitor. Va urma apoi un ultim upgrade la Android 13 la un an după aceea și apoi gata.