Samsung Galaxy Z Multi Fold cu balamale verticale și orizontale

439
Samsung Galaxy Z Multi Fold cu balamale verticale si orizontale

Samsung a reușit să atingă cifre de vânzări impresionante cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Modelele pliabile au fost vândute în toată lumea de 5 ori mai mult decât predecesorii lor, conform producătorului. Este de așteptat ca Samsung să continue să se concentreze pe telefoanele cu ecran flexibil în următorii ani, pentru a-și menține poziția pe piață. Pentru a face acest lucru posibil, va trebui să continue să inoveze. Acum aflăm că gigantul tech lucrează la un smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Multi Fold cu balamale orizontale și verticale.

În urmă cu aproximativ o lună am scris despre un smartphone special Galaxy pliabil, bazat pe un brevet solicitat de Samsung. Este un dispozitiv unic care poate fi pliat atât pe orizontală, cât și pe verticală – așa că am numit acest smartphone „Samsung Galaxy Z Multi Fold”. Recent colegii noștri de la LetsGoDigital au fost contactați de sud-coreeanul Dohyun Kim pentru a spune că acest model unic este de fapt în curs de dezvoltare. LetsGoDigital poate fi citit și în limba coreeană.

Dohyun Kim a devenit cunoscut după ce a publicat mai multe informații reale pe Twitter despre seria Galaxy S22. Sud-coreeanul a fost primul care a pus online o multitudine de fișe oficiale de prezentare, astfel încât atât designul, cât și toate specificațiile au devenit cunoscute înainte de lansare.

Samsung Galaxy Z Multi Fold pliabil multiplu

Potrivit lui Dohyun Kim, Samsung lucrează la un smartphone cu balama orizontală și verticală. Când pliați telefonul pe verticală, ecranul este în exterior. Prin plierea orizontală a dispozitivului, ecranul se află în interior – astfel încât ecranul rămâne protejat optim atunci când purtați dispozitivul cu dvs.

Caracteristicile pe care le menționează Dohyun Kim corespund exact brevetului pe care l-am publicat luna trecută. Smartphone-ul multiplu pliabil pe care Samsung îl dezvoltă arată foarte asemănător sau poate chiar exact la fel, potrivit sursei din Coreea de Sud.

În Coreea toți bărbații sunt obligați constituțional să servească în armată, în mod normal pentru o perioadă de doi ani. Sunt coreeni selectați pentru a servi doi ani în programul KATUSA (Corean Augmentation to the United States Army).

Pe baza acestor informații Technizo Concept a creat o serie de randări de produse ale acestui telefon pliabil, bazate pe brevet. Între timp, Dohyun Kim a reușit să adune și mai multe informații despre acest dispozitiv special. Dimensiunile totale ale telefonului Samsung Galaxy Z Multi Fold aflat în dezvoltare sunt puțin mai mari decât la Fold 3. Sună foarte plauzibil, la urma urmei, poate crește productivitatea.

Samsung are în vedere și proiectarea unei noi interfețe de utilizator pentru Galaxy Z Multi Fold, a spus Dohyun Kim. Acest lucru va îmbunătăți, fără îndoială, experiența generală a utilizatorului. Compania a acordat deja o atenție deosebită acestui lucru în modelele de pliere existente, cum ar fi modul Flex la îndemână.

Samsung se gândește și la utilizarea unei tastaturi. Ecranul poate fi pliat în mai multe moduri, ceea ce creează și mai multe moduri de utilizare. Puteți plasa cu ușurință dispozitivul ca un laptop. Partea inferioară a ecranului poate afișa apoi comenzile, cum ar fi o tastatură virtuală, în timp ce partea superioară a ecranului arată conținutul.

Smartphone Galaxy Z Fold compatibil cu S Pen

Nu se cunosc încă informații despre compatibilitatea cu S Pen-ul. Cu toate acestea, este foarte probabil ca Samsung să ofere acestui dispozitiv și suport pentru stilou. Samsung Galaxy Z Fold 3 este în prezent singurul smartphone pliabil care poate fi folosit cu S Pen-ul Samsung. Acest lucru face ca dispozitivul să fie foarte versatil.

Cu toate acestea, actualul Z Fold 3 nu are un compartiment pentru stilou. În schimb, există huse disponibile cu un buzunar S Pen pentru a depozita stiloul. Prin urmare, stiloul nu este inclus ca standard. Există șanse mari ca acest lucru să se schimbe cu Galaxy Z Fold 4, care este așteptat la jumătatea anului 2022 – la fel cum Galaxy S22 Ultra este echipat și cu un compartiment S Pen pentru prima dată.

Cu smartphone-ul multiplu pliabil, însă, va fi mult mai dificil de construit într-un compartiment pentru stylus. Deoarece dispozitivul poate fi pliat atât pe orizontală, cât și pe verticală, pur și simplu nu este suficient spațiu disponibil în carcasă pentru un S Pen așa de lung.

Samsung poate decide să dezvolte o husă specială, așa cum a făcut pentru Galaxy Z Fold 3. Alternativ, ar putea aplica și o bandă magnetică pe spatele dispozitivului, așa cum este cazul tabletelor mărcii – gândiți-vă la seria Galaxy Tab S8, de exemplu.

Triple-camera și cameră selfie in-display pe Samsung Galaxy Z Multi Fold

În ceea ce privește sistemul de camere, documentația brevetului vorbește despre integrarea unei camere sub display și a unui sistem cu trei camere pe spate. Z Fold 3 este primul telefon pliabil al companiei în care camera selfie este plasată sub ecran.

Calitatea imaginii acestei camere de 4MP lasa mult de dorit. Cu toate acestea, pare să fie doar o chestiune de timp până când calitatea foto și video a camerelor in-display devine comparabilă cu cea a unui sistem de camera normal. În plus, acest smartphone Samsung Galaxy Z Multi Fold oferă posibilitatea de a face selfie-uri cu camera principală. Astfel, calitatea camerei de sub afișaj devine brusc de importanță secundară.

Plierea telefonului pe verticală (în exterior) creează de fapt un smartphone cu ecran dublu – o parte din suprafața ecranului rămânând disponibilă din spate. Această zonă a ecranului poate fi folosită ca vizor în timp ce faceți înregistrări foto și video cu camera triplă.

Smartphone Samsung pliabil spre interior și spre exterior

Deoarece acest telefon poate fi pliat atât spre interior, cât și spre exterior, nu mai este necesar un afișaj frontal separat. Plierea verticală a smartphone-ului creează un telefon cu două fețe, care este, de asemenea, relativ compact. De fapt, acest dispozitiv oferă toate avantajele modelelor Huawei Mate Xs și Samsung Galaxy Fold 2 împreună.

În plus, costurile pot fi mai mici dacă nu trebuie integrat un ecran exterior separat. De asemenea, trebuie încorporată o cameră mai puțin, fără ca acest lucru să fie în detrimentul funcționalității. Desigur, trebuie încorporată o balama suplimentară, așa că nu vă așteptați ca acest dispozitiv să fie mai ieftin decât actualul Samsung Galaxy Z Fold 3.

Când ați terminat, pur și simplu închideți dispozitivul, așa cum ați închide un laptop. Întreaga suprafață a ecranului este apoi depozitată în siguranță în carcasă și este astfel protejată în mod optim împotriva zgârieturilor și loviturilor.

Deoarece dispozitivul este mult mai compact decât un laptop convențional, puteți lua cu ușurință dispozitivul mobil cu dvs., fără a fi nevoie să purtați o geantă separată. Cu acest design, Samsung reușește să aducă utilizatorilor un ecran mare de tabletă, un telefon cu două fețe și un laptop mic într-un singur dispozitiv. Acest lucru face ca acest Galaxy Z Multi Fold să fie deosebit de versatil.

Posibile dezavantaje ale acestui tip de design

Cu toate acestea, există și dezavantaje de luat în considerare. Deși Samsung a furnizat Z Fold 3 și Z Flip 3 o balama foarte solidă, cuta pliabilă este încă clar vizibilă. De fapt, linia de pliere poate fi simțită destul de bine. De asemenea, telefonul nu răspunde întotdeauna bine la intrarea tactilă care este introdusă direct pe cuta pliabilă.

Construcția unui telefon Samsung Galaxy Z Multi Fold nu implică una, ci două linii de pliere. Se speră că Samsung va face aceste cute mai puțin vizibile, pentru a preveni mai târziu să apară ca un ecran cu patru pătrate. Este de așteptat ca această cută să fie mai puțin vizibilă și pe dispozitivele viitoare Galaxy Z Fold 4 și Flip 4. Cu toate acestea, încă nu se știe ce soluție a găsit Samsung pentru aceasta.

Un alt dezavantaj potențial este rezistența la apă. Telefoanele inteligente Galaxy Z din a 3-a generație sunt până acum singurele modele pliabile rezistente la praf și apă, conform standardului IP67. Având în vedere complexitatea din jurul balamalei mobile, aceasta este o performanță. Prin urmare, rămâne de văzut dacă un astfel de smartphone pliabil cu o balama dublă poate fi făcut și rezistent la apă.

De asemenea, suntem curioși ce accesorii opționale va lansa Samsung pentru acest model. Este vorba mai ales despre tipul de huse. Deoarece smartphone-ul poate fi pliat atât spre interior, cât și spre exterior, nu va fi ușor de creat o husă de telefon potrivită pentru acesta.

Nu sunt încă disponibile informații despre procesor și software. Sigur va fi un smartphone care, fără îndoială, va fi comercializat ca o adevărată putere. Prin urmare, presupunem că Samsung va aplica cel mai recent și mai puternic procesor al momentului. Ce procesor, va fi va depinde de momentul în care dispozitivul este lansat.

Nu știm nimic despre software și capacitatea bateriei

Acest lucru este valabil și pentru software. Galaxy Z Multi Fold va rula, fără îndoială, pe cea mai recentă variantă Android, în combinație cu One UI de la Samsung. Noile moduri de utilizare ar trebui să îmbogățească și mai mult experiența utilizatorului.

Desigur, este importantă și capacitatea bateriei. Se speră că Samsung va oferi și acestui dispozitiv versatil o baterie puternică. Bateria cu două celule de 4.400 mAh a lui Z Fold 3 durează în medie aproximativ 10 ore. Este suficient, dar nu o viață destul de lungă a bateriei.

Același lucru este valabil și pentru opțiunile de încărcare. Telefonul acceptă încărcare rapidă de 25W / încărcare wireless de 10W. De altfel, este în concordanță cu așteptările din 2022 ca un astfel de model să ofere suport de 45W – așa cum este și cazul lui Samsung Galaxy S22 Ultra.

Când Samsung va prezenta primul său smartphone multiplu, rămâne necunoscut pentru moment. Dispozitivul este încă în faza de dezvoltare. Prin urmare, nu este de neconceput că va dura destul de mult timp până când publicul larg va face cunoștință cu acest pliabil extrem de versatil.

Samsung va prezenta probabil primul său smartphone rulabil înainte de acel moment. Despre un Samsung Galaxy Z Slide se vorbește online de ceva timp. Potrivit zvonurilor din Coreea de Sud, acest dispozitiv ar trebui să ajungă în 2022. În orice caz, există încă o mulțime de telefoane Samsung inovatoare de așteptat!

SURSĂLetsGoDigital