„Ultimul cartuș”: seria Galaxy S20 va primi actualizarea finală One UI 5.1

382
seria Galaxy S20 va primi actualizare final One UI 51
Sursa foto: via phonandroid.com

Vești bune pentru posesorii de Galaxy S20. Chiar dacă Samsung a confirmat că vechile sale flagship-uri nu vor primi Android 14, vor putea beneficia totuși de o actualizare finală a One UI. Înainte de sfârșitul carierei sale seria Galaxy S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra – va primi ultima actualizare de software. Este vorba despre interfața Samsung One UI 5.1. Într-adevăr, Samsung testează în prezent One UI 5.1 pe seria Galaxy S20.

În februarie 2022, Samsung a anunțat că intenționează să ofere 4 ani de actualizări Android pentru cele mai recente smartphone-uri. Cu toate acestea, această nouă politică se referă doar la smartphone-urile lansate începând cu seria Galaxy S21, și nu înainte. Și, cu alte cuvinte, Android 14 nu va mai ajunge la seria Galaxy S20, spre supărarea proprietarilor acestor îndrăgite flagship-uri.

Chiar dacă One UI 5.1 va fi ultima actualizare de software pentru seria Galaxy S20, aceasta primește în continuare actualizări de securitate. Știm că Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra vor primi actualizări de securitate Android până în martie 2025. Desigur, desfășurarea lor se va face la o frecvență mai mică, dar așa este întotdeauna, potrivit PhonAndroid. Măcar proprietarii acestor modele vor avea telefoanele în siguranță.

Seria Galaxy S20 va primi interfața One UI 5.1

Așa cum am scris mai sus, gama S20 nu va gusta din bunătățile ce vor fi aduse de sistemul de operare Android 14. Dar, prin actualizarea la One UI 5.1 bazată pe Android 13, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra vor beneficia în continuare de noi funcții.

Scopul unei actualizări de firmware este de a face o modificare a software-ului existent. Firmware-ul este diferit de software. Actualizările de firmware sunt emise pentru a remedia erori, pentru a lansa noi funcții sau pentru a îmbunătăți securitatea.

Mai exact, compania Samsung a început să testeze intern interfața One UI 5.1 pe cele trei modele din seria Galaxy S20. Conform informațiilor de pe serverele companiei, această versiune de firmware are numărul: G980FXXUFHWA1. Faptul că a zecea literă a firmware-ului este un „H” indică faptul că aceasta este o actualizare majoră a software-ului. Din motive întemeiate, trio-ul S20-urile rulează în prezent One UI 5.0 unde varianta de firmware are litera „G” în poziția a 10-a. Vedeți pe I❤️Samsung cum să citiți versiunile de firmware lansate de Samsung!

Deci, o veste bună pentru posesorii unui telefon din seria Galaxy S20, telefoane foarte bune și extrem de apreciate. În octombrie 2022, Samsung a dezvăluit unele dintre noile funcții din One UI 5.1. Este vorba, printre altele, despre mai multe opțiuni de personalizare pentru ecranul de blocare și fereastra de notificare.

Vă reamintim că Samsung a început să testeze One UI 5.1 și pe Galaxy S22 și Galaxy Z Fold 4. În plus, știm că seria Galaxy S23, care va fi lansată pe 1 februarie 2023, va veni cu One UI 5.1 din cutie.