Cum se comportă Samsung Galaxy Watch 3 în viața reală

902
Sursa Foto: via t3n.de

Samsung Galaxy Watch 3 a fost lansat de aproape o lună și peste tot unde a fost scos la vânzare s-a vândut foarte rapid. Toată lumea a fost curioasă să vadă ce poate noul smartwatch Samsung, cum se comportă în viața reală. În totdeauna când folosim un nou dispozitiv, pe lângă criteriile obiective, există și criterii subiective. Unele dintre aceste lucruri vă pot convinge să cumpărați noul ceas inteligent Tizen.

Site-ul german t3n a vrut să vadă cum se comportă noul smartwatch Samsung în lumea reală, în folosirea de zi cu zi. Vom vedea concluziile după două săptămâni de folosire a ceasului inteligent Samsung Galaxy Watch 3. Cu noul smartwatch producătorul coreean rămâne fidel conceptului de bază al ceasului său inteligent de vârf. În locul ramei digitale, pe care producătorul a folosit-o ultima dată în seria sa Watch Active 2, noul ceas vine cu o ramă rotativă fizică. Galaxy Watch 3 este o dezvoltare atentă a seriei, care a fost reîmprospătată ultima dată în toamna anului 2018 cu Galaxy Watch.

Samsung Galaxy Watch a fost succesorul direct al smartwatch-ului Samsung Gear S3. Appi compania a sărit peste Watch 2, trecând direct la Watch 3. Oricât de mult vrem, logic nu ajungem la numărul 3 al acestei serii. Poate Samsung va explica cândva această situație. Este posibil ca Samsung să fi dorit să se apropie sistemul de numerotare al concurenților săi pentru a nu fi perceput ca fiind de generație trecută.

Galaxy Watch 3: carcasă mai mică, afișaj mai mare

Galaxy Watch 3 este disponibil în mai multe culori și două dimensiuni. În timp ce predecesorul era oferit într-o versiune de 42 și 46 de milimetri, Samsung a redus diametrul lui Watch 3 la versiuni de 41 și 45 de milimetri.

Dimensiunea afișajului nu suferă de dimensiunea mai mică a carcasei. La fel ca înainte, ceasul mai mic vine cu un ecran Super AMOLED de 1,2 inch. În versiunea mai mare, dimensiunea afișajului crește de la 1,3 la 1,4 inch. În timp ce sticla Gorilla Glass DX+ a fost utilizată în Watch-ul original, Samsung a optat pentru Gorilla Glass DX pentru generația 2020. Conform t3n, ambele produse Corning oferă o protecție adecvată împotriva zgârieturilor.

Corning Inc a fost fondată în 1851 și are sediul în Corning, New York, SUA. Este unul dintre cei mai mari producători de sticlă din lume. Corning a câștigat de patru ori medalia National Medal of Technology and Innovation pentru inovațiile sale de produse și procese tehnologice.

În ceea ce privește greutatea avem 48,2 grame pentru ceasul de 41 de milimetri și 53,8 grame pentru versiunea de 45 de milimetri. Galaxy Watch cântărește 49 și respectiv 63 de grame. Spre deosebire de modelele sale Watch Active, Samsung nu oferă carcase din aluminiu pentru Watch 3. Vine întotdeauna în oțel inoxidabil.

Când vine vorba de culori, Samsung se bazează pe apropierea de noua serie Galaxy Note 20. Smartwatch-ul este disponibil în Mystic Bronze, Mystic Silver și Mystic Black. În locul brățărilor din silicon anterioare, modelele Watch 3 au curele din piele reală. Ele se potrivesc culorii carcasei respective.

Același procesor, mai multă memorie

Samsung a lăsat același procesor existent în Galaxy Watch și în Watch 3. Este folosit Exynos 9110 din propria producție, care integrează două ARM Cortex-A53 de 1,15 gHz și un Mali-T720-MP1-GPU pentru grafică. Noul ceas vine cu ușoare îmbunătățiri în configurația memoriei, acum 1 GB de RAM și 8 GB de stocare. Modelul anterior avea doar 4 GB de memorie internă și 750 MB RAM.

Watch 3 oferă Bluetooth în versiunea actualizată 5, Wi-Fi și NFC. Smartwatch-ul Samsung se bazează pe A-GPS, Glonass și Beidou pentru determinarea locației și oferă astfel suport pentru cele mai importante sisteme de poziționare prin satelit – cu excepția rețelei europene Galileo.

Samsung Galaxy Watch 3 cu baterie mai mică

Dimensiunile reduse ale carcasei au și un dezavantaj. În locul celor 472 mAh din modelul anterior, Samsung furnizează doar o baterie cu 340 mAH în modelul de 45 milimetri. Aceasta corespunde unei reduceri a capacității de aproximativ 28%. În modelul mai mic, bateria a fost redusă de la 270 la 247 mAh.

În consecință, Samsung specifică doar 56 de ore pentru versiunea mai mare, față de 80 de ore pentru modelul original. De asemenea, durata de funcționare a modelului mic este de 43 în loc de 45 de ore, de „utilizare tipică”. Ambele ceasurile pot fi încărcate prin încărcătoare Qi sau prin încărcare inversă prin intermediul smartphone-urilor din Samsung Galaxy. Pot fi încărcate prin încărcare inversă și de la alte mărci compatibile.

Certificări și protecție contra apei și prafului

În ceea ce privește rezistența la apă și alte niveluri de protecție, Samsung oferă informații la care pasionații de sporturi nautice ar trebui să fie atenți. Producătorul specifică protecție de până la 5 ATM conform ISO 22810 și susține că Watch 3 poate fi utilizat pentru înot. Smartwatch-ul poate fi purtat la înotul în piscină. Pe de altă parte, Samsung are ceasul certificat conform IP86. Acest lucru garantează rezistența la scufundarea timp de maximum 30 de minute la o adâncime de 1,50 metri, cu condiția ca apa să fie curată.

În ceea ce privește rezistența la praf și temperatură, Samsung Galaxy Watch 3 este certificat cu standardul militar american MIL-STD 810G. Astfel ar trebui să reziste la lumina directă a soarelui, la temperaturi cuprinse între +63 și -40 grade Celsius, ploaie înghețată și până la 72 de ore de expunere neîntreruptă la praf. În plus, ar trebui să fie deosebit de rezistent la impacturi mecanice și vibrații.

Urmărirea somnului, EKG, detectarea căderilor și VO2 max

Pe partea de software, Tizen OS este utilizat cu versiunea 5.5. Aceasta înseamnă că Galaxy Watch 3 păstrează toate funcțiile pe care le-au avut predecesorii săi, cum ar fi numeroasele moduri de sport. Samsung susține că a îmbunătățit urmărirea antrenamentului. Watch 3 preia urmărirea extinsă a somnului de la Watch Active 2, care înregistrează automat somnul și îl arată în diferitele sale faze prin aplicația Samsung Health.

La fel ca Apple Watch 5, Galaxy Watch 3 este capabil din punct de vedere tehnic să măsoare EKG-ul. Ceasul inteligent Samsung poate, de asemenea, să măsoare tensiunea arterială. Aceste funcții nu sunt momentan disponibile în România.

Galaxy Watch 3 poate să măsoare saturația de oxigen a sânge. O funcție foarte bună pentru sportivi! Watch 3 oferă măsurarea valorii VO2 max pe care sportivii o folosesc pentru a-și evalua starea fizică.

Folosind senzorul de poziție și de mișcare integrat, Watch 3 poate detecta căderile. Dacă ceasul detectează o cădere, vă poate alerta contactele de urgență, cu condiția să aveți smartphone-ul cu dvs. sau să aveți o versiune LTE a ceasului.

Toate celelalte funcții de fitness pe care le aveau deja ceasurile Samsung sunt, de asemenea, incluse în Watch 3. De exemplu, vă puteți număra treptele și etajele urcate sau puteți stabili nivelul de stres și ritmul cardiac.

Când vine vorba de prețuri, Samsung stabilește un preț mai mare decât al predecesorul său. Modelul de 41 de milimetri costă ~420 de euro varianta Wi-Fi și și ~465 euro varianta cu LTE. Pentru varianta cu un diametru de 45 de milimetri, prețul este de ~450€ fără conectivitate mobilă și ~495€ cu LTE.