În 2022 Samsung a vândut 80% din telefoanele pliabile de pe piață

230
Samsung telefoane pliabile
Sursă foto: via nicolouglas

Telefoanele inteligente pliabile câștigă în popularitate datorită designului lor unic și caracteristicilor inovatoare. Având capacitatea de a se plia în jumătate, aceste telefoane oferă utilizatorilor o dimensiune mai mare a ecranului și pot încăpea cu ușurință într-un buzunar sau poșetă atunci când nu sunt folosite. Samsung a avut partea leului în 2022 din vânzările de telefoane pliabile la nivel global.

Samsung a vândut majoritatea telefoanelor pliabile în 2022, cu mult peste totalul celorlalte companii la un loc. Gigantul high-tech sud-coreean a surclasat Motorola, Xiaomi, OPPO și Vivo adunați împreună în 2022. Datele privind vânzările de pliabile de anul trecut, via GizmoChina, au fost publicate recent de compania de studiu de piață Canalys.

Samsung nu are rival pe piața telefoanelor pliabile

În plus, telefoanele pliabile oferă un grad de versatilitate pe care smartphone-urile tradiționale nu îl oferă. Indiferent că se numesc Galaxy Z Fold 4 sau Galaxy Z Flip 4, telefoanele pliabile permit utilizatorilor să le folosească într-o varietate de moduri diferite. Pe măsură ce mai multe companii lansează modele de telefoane pliabile și își îmbunătățesc designul, foarte probabil ca acestea să devină și mai populare în următorii ani. Momentan Samsung aproape a acaparat vânzările de pliabile. Vânzările sale au fost mai mari decât cele ale tuturor celorlalte mărci combinate.

Potrivit Canalys, piața de smartphone-uri pliabile a înregistrat un total impresionant de 14,2 milioane de livrări totale în 2022. Samsung a fost lider clar, cu puțin sub 12 milioane de dispozitive pliabile livrate. 80% din telefoanele pliabile vândute pe piață în 2022 au purtat marca Samsung. We❤️Samsung!

Honor este un brand din China fondat în 2013 și deținut de Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. A fost deținut anterior de Huawei Technologies. Honor oferă telefoane, tablete, notebook-uri și articole portabile.

Huawei, Oppo, Vivo, Motorola, Xiaomi și Honor, au livrat fiecare sub 1 milion de pliabile în 2022. Cu toate acestea, în ciuda scăderii livrărilor în Q4 2022, piața pliabilă pare a fi într-un loc relativ sănătos, mai ales având în vedere provocările cu care se confruntă industria smartphone-urilor în ansamblu în 2022.

Estimările experților din domeniu sugerează că livrările de smartphone-uri pliabile se vor dubla în 2023. În acest an vor ajunge la ~30 de milioane. Samsung și-a stabilit un obiectiv de livrare de 15 milioane pentru Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 combinate. Samsung caută să-și întărească și mai mult poziția cu Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 în toamna acestui an.