O nouă actualizare pentru tableta Samsung Galaxy Tab Active Pro

187
actualizare pentru Samsung Galaxy Tab Active Pro
Sursa foto: via androidheadlines.com

Tableta robustă relativ veche Samsung Galaxy Tab Active Pro primește o nouă actualizare de software. Samsung a lansat pentru această tabletă actualizarea de securitate din noiembrie, chiar în ultima zi a anului 2022. Actualizarea pentru tableta lansată în 2019 este disponibilă atât pentru modelele Wi-Fi, cât și LTE ale dispozitivului, cel puțin pe câteva piețe. O lansare mai largă ar trebui să înceapă în curând.

În momentul scrierii acestui articol, Galaxy Tab Active Pro Wi-Fi (SM-T540) primește actualizarea din noiembrie în mai multe țări din Europa. Lansarea a început în Elveția cu versiunea de firmware T540XXS3CVL2, dar ar trebui să se extindă în curând pe Bătrânul Continent înainte de a ajunge în alte regiuni. Aceeași actualizare pentru modelul LTE (SM-T545) este disponibilă în Marea Britanie și Thailanda cu versiunea de firmware T545XXS3CVL2 / B2BF. Potrivit AndroidHeadlines, Samsung va lansa în curând actualizarea pe mai multe piețe.

Samsung Galaxy Tab Active Pro primește actualizarea din noiembrie 2022

Actualizarea din noiembrie corectează aproximativ 60 de vulnerabilități. Acestea includ remedieri ale sistemului de operare Android atât specifice Galaxy, cât și în general. Unele dintre remedieri au fost etichetate drept critice de către companie, în timp ce marea majoritate au fost etichetate ca fiind de mare severitate. Ca de obicei, aceste defecte există pe anumite componente ale dispozitivului. Deci, numai dispozitivele care folosesc componentele compromise sunt vulnerabile la aceste riscuri de securitate. Cu cea mai recentă actualizare, Samsung Galaxy Tab Active Pro este protejată împotriva tuturor acestor vulnerabilități.

Știm că Samsung a lansat deja actualizarea din decembrie, a ajuns pe mai multe telefoane și tablete Galaxy. Cu toate acestea, este posibil ca Galaxy Tab Active Pro să nu primească această actualizare. Lansată în octombrie 2019, Galaxy Tab Active Pro are mai bine de trei ani și este eligibilă doar pentru actualizări trimestriale de securitate. Samsung a lansat ultima dată patch-ul din septembrie pe dispozitiv. Următoarea actualizare poate veni în februarie sau martie 2023. Aceste actualizări trimestriale vor veni cel puțin până în septembrie 2023.

În decembrie 2022, 9,17% din toate dispozitivele Android rulau pe sistemul de operare Android 9 (nu primesc actualizări de securitate). 17,2% dintre tabletele Android rulează încă Android 9 Pie, fiind a treia cea mai populară versiune OS în prezent.

Tableta nu este eligibilă nici pentru Android 13. De fapt nu a primit nici Android 12. Galaxy Tab Active Pro a debutat cu Android 9 Pie și a primit actualizări până la Android 11. Cum actualizările de securitate se vor opri în curând, ar trebui să luați în considerare trecerea la un model mai nou. Compania a lansat recent Galaxy Tab Active 4 Pro cu un S Pen încorporat. Este o tabletă excelentă și nu scumpă.