Actualizarea din octombrie lansată pentru seriile Galaxy Tab S8 și Tab S7

260
Actualizarea din octombrie lansata pentru seriile Galaxy Tab S8 si Tab S7
Sursa foto: via androidheadlines.com

După ce și-a actualizat modelele emblematice eligibile și telefoanele de gamă medie cu patch-ul de securitate din octombrie, Samsung a trecut acum la tabletele emblematice. A lansat cea mai recentă actualizare de securitate pentru seriile Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S7. Cea mai recentă serie emblematică Galaxy Tab S9 încă așteaptă actualizarea, dar poate fi lansată în orice moment.

În momentul scrierii acestui articol actualizarea de securitate din octombrie 2023 este disponibilă pentru modelele 5G ale seriei Galaxy Tab S8. Actualizarea vine cu versiunea de firmware care se termină cu BWI1 (ultimele patru caractere). Actualizarea a fost lansată pe scară largă în Europa, Asia și Africa, potrivit Android Headlines. Cel mai recent patch de securitate ar trebui să ajungă la modelele Wi-Fi în zilele următoare, alături de o lansare globală pentru modelele 5G.

Jurnalul de modificări al Samsung confirmă că această actualizare nu aduce nimic nou pentru Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra. Patch-ul de securitate din această lună conține remedieri pentru 46 de vulnerabilități. Firma coreeană a dezvăluit la începutul acestei luni că 12 dintre acestea sunt defecte de securitate specifice dispozitivelor Galaxy. Restul sunt probleme cu sistemul de operare Android, dintre care două sunt critice.

Seriile Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S7 primesc actualizarea din octombrie

Aceste corecții de securitate sunt disponibile și pe Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Atât modelele Wi-Fi, cât și 4G primesc actualizarea cu numărul de versiune care se termină în DWJ1. Nici în cazul seriei Galaxy Tab S7 nu primim nimic nou în afară de îmbunătățirea securității. Nu există funcții noi sau îmbunătățiri de așteptat. Este posibil ca aceste tablete, seria Galaxy Tab S7, să nu mai primească actualizări de funcții de acum încolo.

Cu toate acestea, dacă utilizați un model din seria Galaxy Tab S7 sau Tab S8, ar trebui să primiți o notificare odată ce actualizarea OTA (over-the-air) ajunge la tableta dvs. De asemenea, puteți verifica manual pentru actualizări din aplicația Setări, mergeți la meniul Actualizare software și atingeți Descărcare și instalare.

Actualizările OTA (over-the-air) nu sunt distribuite de Google, ci de producători, (cum ar fi Samsung) și de operatorii wireless. Actualizări OTA sunt trimise și pentru autovehicule, pentru computerele de bord responsabile cu funcționarea mașinii.

Utilizatorii Galaxy așteaptă cu nerăbdare actualizarea Android 14 și One UI 6.0. Noua actualizare este de așteptat să fie lansată la sfârșitul acestei luni, începând cu seria Galaxy S23. Alte modele, inclusiv Tab S8, vor urma la scurt timp după noile flagship-uri.

Cu toate acestea, utilizatorii de Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ nu vor primi Android 14. Aceste tablete au venit cu Android 10 la bord și au primit actualizări până la Android 13. Samsung le-a actualizat recent One UI 5.1.1 și aceasta a fost ultima actualizare majoră a caracteristicilor. Actualizările de securitate pentru seria Galaxy Tab S7 vor veni cel puțin până în august 2024.