Actualizarea de securitate din iulie 2023: ce face și cine o primește?

384
Actualizarea de securitate din iulie 2023
Sursa foto: galaxyclub.nl

Actualizarea Samsung din iulie a început la începutul acestei săptămâni, dar abia acum aflăm ce face exact. În plus, publicăm mai jos și ce telefoane Galaxy vor primi luna aceasta actualizarea de securitate din iulie 2023. Numărul de telefoane care au primit deja actualizarea din iulie în ultimele zile este limitat. Dar asta nu modifică faptul că milioane de dispozitive Galaxy îl vor primi în săptămânile următoare.

Ca întotdeauna, noua actualizare este formată din două părți. Prima ține de Google și constă în 52 de îmbunătățiri ale securității sistemului de operare Android. Luna aceasta trei dintre ele sunt clasificate drept „critice”. Două dintre acestea trei sunt special destinate telefoanelor cu procesor Qualcomm, potrivit GalaxyClub. Sunt incluse aici seria Galaxy S23, Galaxy S21 FE, toate modelele Fold și Flip și seria Galaxy A52. A treia remediere critică abordează o vulnerabilitate de execuție a codului de la distanță. Detaliile sunt încă puține, dar se referă la versiunile Android 11, 12 și 13.

A doua jumătate a patch-ului constă în îmbunătățiri ale securității software-ului propriu Samsung. Dintre cele 38 de remedieri pentru interfața și aplicațiile One UI, niciuna nu a fost etichetată drept „critică”. Trei îmbunătățiri închid un potențial defect al cipului UWB pe un număr mic de modele din seriile S21, S22 și S23. Două remedieri îmbunătățesc sistemul One UI Theme, iar una previne utilizarea greșită a serviciului audio al telefonului dvs. de către aplicații neautorizate.

Ce telefoane vor primi actualizarea de securitate din iulie 2023?

Deci actualizarea de securitate din iulie 2023 conține câteva îmbunătățiri majore. Dar ce telefoane îl vor primi în săptămânile următoare? După cum probabil știți, există o serie de telefoane care sunt actualizate lunar oricum, așa că sigur ar trebui să primească patch-ul:

Se poate observa că seria Galaxy S20 este din nou pe listă. Luna trecută, am scris că dispozitivele sunt în al patrulea an de suport și încă primesc cel mai recent patch în fiecare lună. Toate modelele anterioare Galaxy S au primit doar actualizări trimestriale în acest al patrulea an. Totul indică faptul că într-adevăr avem de-a face cu o îmbunătățire semnificativă a politicii de actualizare a Samsung.

Telefoane Galaxy care vor fi actualizate trimestrial

Desigur, există și telefoane Samsung care sunt actualizate trimestrial. Patch-ul actual are acum trei luni pe aceste modele. În acest fel sunt șanse mari să primească patch-ul din iulie: seria Galaxy Note 10 (a primit deja) și Samsung Galaxy A32 5G. Aproape toate celelalte dispozitive cu actualizări trimestriale au fost actualizate în mai sau iunie.

Pentru telefoanele care primesc actualizări la fiecare șase luni – de exemplu, Galaxy A12, A21s, A22 5G, A41, A42, Galaxy A51 și Galaxy A71 – este mai dificil de prezis când vor primi exact noi actualizări. Galaxy A51 și A71 au fost recent actualizate. Aceste dispozitive vor primi, în cele din urmă, patch-ul din iulie, dar numai la o dată ulterioară, împreună cu patch-urile din alte luni.

Seria Galaxy Tab S8 primește și ea actualizări trimestriale, la fel ca și Galaxy Tab S7 (dar nu și Tab S7+) și Tab S6 Lite. Toate aceste modele rulează în prezent pe patch-ul din mai, așa că nu vor fi eligibile pentru o actualizare până cel târziu în august.

Ca întotdeauna, Samsung nu are o ordine sau un program stabilit pentru actualizarea de securitate din iulie 2023. Dacă am menționat modelul telefonului dvs. mai sus, veți primi actualizarea în cursul lunii. Ar putea fi astăzi, mâine sau peste trei săptămâni – și orice altceva între ele. Pentru cele mai utilizate modele, o vom anunța separat cînd actualizarea este disponibilă în România și în alte țări.