Actualizarea din august 2023: ce face și cine o primește?

373
Actualizarea Samsung din august și pe Galaxy
Sursă foto: GalaxyClub

Samsung a lansat deja actualizarea din august 2023 pe Galaxy S20 FE, pe seria Galaxy S23 și pe seria Galaxy Note 20. Cu toate acestea, nu știam ce probleme și câte rezolvă noua actualizare din august. Acum am aflat și vă vor arăta și ce telefoane Samsung Galaxy vor primi actualizarea în săptămânile următoare.

La fel ca în fiecare lună, actualizarea din august 2023 constă din două părți. Prima este furnizată de Google și conține remedieri pentru 51 de vulnerabilități în securitatea sistemului de operare Android. Două dintre ele sunt numite critice. Una închide o vulnerabilitate în securitatea procesoarelor Qualcomm – de exemplu: la seria Galaxy S23, seria Galaxy Z, Galaxy S21 FE, sau Galaxy A52. Despre cealaltă nu am primit explicații.

Samsung furnizează a doua parte a patch-ului. Acesta constă în 35 de îmbunătățiri pentru interfața One UI și aplicațiile asociate. Una dintre ele este critică. Nu mai puțin de opt corecții se referă la mai multe probleme. Samsung și Google nu dau detalii despre unele probleme de securitate pentru a nu da apă la moară hackerilor. Potrivit GalaxyClub, alte îmbunătățiri sunt pentru securitatea unor funcții Wi-Fi și Bluetooth.

Actualizarea din august 2023: cine o primește?

Totul este bine și frumos, dar pentru majoritatea întrebarea relevantă este: voi primi și eu actualizarea? Și, ca întotdeauna, răspunsul depinde de ce model de telefon Samsung aveți. Următoarele modele sunt oricum actualizate lunar și vor primi actualizarea din august cu certitudine:

Nou în această listă sunt noile Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Acestea sunt livrate cu patch-ul din iulie, dar probabil că vor primi prima lor actualizare oficială în curând – cu puțin noroc direct cu patch-ul din august.

Dispozitivele care primesc actualizări trimestriale și care urmează să primească un nou patch în august sunt:

Câteva alte dispozitive rulează pe patch-uri care sunt încă destul de recente – sau sunt actualizate doar o dată la șase luni, ceea ce face foarte dificilă prezicerea actualizărilor individuale de securitate.

Samsung nu folosește o dată fixă ​​și previzibilă pentru lansarea actualizărilor de securitate. Desigur, vom urmări lansarea pentru diferite dispozitive populare în săptămânile următoare și vă vom anunța despre acest lucru.