Actualizarea din iunie ajunge la Galaxy A53, Flip 3/4 și Fold 3/4

174
Actualizarea din iunie ajunge la Galaxy A53
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung continuă cu lansarea actualizării de securitate din inie 2023 pe tot mai multe dispozitive eligibile. Acum primesc cea mai nouă actualizarea Samsung Galaxy A53, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Flip 4. Actualizarea din iunie face de fapt exact același lucru pe toate dispozitivele – și nu instalează doar patch-ul de securitate din iunie.

Samsung Galaxy A53 a fost primul telefon din seria Galaxy A care a primit actualizări timp de cinci ani – dar nu primul care a fost actualizat lunar. Cu ani în urmă, Samsung a lansat cele mai recente patch-uri pentru cele mai populare telefoane din seria A în fiecare lună, o perioadă de timp.

Actualizarea din iunie ajunge la Galaxy A53 și unele telefoane pliabile

Pentru Galaxy A53 a fost lansată o actualizare de peste 420MB la versiunea de firmware A536BXXU6CWE9, potrivit GalaxyClub. Actualizarea instalează patch-ul din iunie în primul rând, desigur. Conține 50 de remedieri pentru securitatea sistemului Android în sine – și 11 îmbunătățiri pentru propriul software Samsung. Două dintre ele rezolvă unele probleme în sistemul Knox, iar una elimină un punct slab în securitatea procesorului Exynos. Acest din urmă punct poate fi găsit și în Samsung Galaxy A53, printre altele.

Vedem, de asemenea, punctul „comportamentul dispozitivului s-a îmbunătățit” pe lista de modificări. Acesta va fi pe lista de modificări la mai multe telefoane Samsung în iunie, dar nu vom afla detalii precise. Vom spune doar că a fost necesar ca Samsung să facă unele optimizări și, eventual, unele remedieri de erori.

În Europa se vorbesc oficial 24 de limbi, dar ~200 de limbi se vorbesc pe continent. Mai multe limbi europene sunt printre cele mai des vorbite din lume. Engleza, spaniola, franceza și portugheza se află în top zece la nivel mondial.

Actualizarea din iunie este disponibilă pe Galaxy A53 în mai multe țări din Europa, printre care și România. Inițial actualizarea ajunge la modelele neblocate în rețelele mobile. Poate fi necesar să aveți răbdare cu un dispozitiv blocat în rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

Galaxy Z Fold 3 și 4, Galaxy Z Flip 3 și 4 primesc și ele noua actualizare

Exact același lucru este valabil și pentru Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și pentru predecesorii lor, Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Pliabilele cu numărul patru vor primi versiunile de firmware F936BXXU3CWE6 (Fold 4) și F721BXXU3CWE6 (Flip 4). Telefoanele pliabile din a treia generație vor primi actualizări la versiunea de firmware F926BXXU4EWF1 (Fold 3) și F711BXXU5EWF1 (Flip 3).

Din nou vedem același conținut: patch-ul din iunie este instalat, iar comportamentul telefonului este îmbunătățit – inclusiv aceeași lipsă de explicații detaliate.

Noua actualizare este acum disponibilă pentru toate modelele Fold 3, Fold 4, Flip 3 și Flip 4 neblocate în rețelele mobile din Europa. Cei care dețin un astfel de telefon blocat în rețea vor primi aceeași actualizare puțin mai târziu, dar o vor primi. Veți primi automat o notificare când actualizarea este gata pentru telefonul dvs. Desigur, puteți verifica disponibilitatea și manual: Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.